στελεχος καρδιας | act hib εμβολιο | εκκολπωματα εντερου | β1 βιταμινη

Πάνος Καμμένος στον ΙΣΑ: γίνεται επίθεση στη Δημόσια Υγεία

Σε κάθε χώρα όπου παρενέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο μέσος όρος ζωής έπεσε κατά τέσσερα με πέντε χρόνια.


Πηγή: Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου με τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε με τους γιατρούς μια μακροσκελή συζήτηση σε σχέση με τα προβλήματα που υπάρχουν πλέον στον τομέα της Υγείας. Υπάρχουν ορισμένοι συγκεκριμένοι αριθμοί οι οποίοι δεν είναι αμφισβητήσιμοι. Σε κάθε χώρα όπου παρενέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο μέσος όρος ζωής έπεσε κατά τέσσερα με πέντε χρόνια.

Ήδη στην Ελλάδα έχουμε μείωση του μέσου όρου ζωής κατά δυόμιση χρόνια. Παράλληλα με αυτό υπάρχει μια επίθεση απέναντι στη δημόσια Υγεία. Με τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών, οδηγεί σε ερήμωση του συνόλου των ιατρικών υπηρεσιών, ιδίως την περιφέρεια.

Γιατροί, οι οποίοι καταργούνται από το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ και φοβούμαι πολύ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνουν τις επόμενες ημέρες, οδηγούνται προς αφανισμό. Την ίδια στιγμή που 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί έχουν φύγει για την Ευρώπη. Έχουμε το φαινόμενο αυτό το οποίο στοιχίζει στη χώρα μας πολύ παραπάνω από ότι δήθεν στοιχίζει η δημόσια Υγεία και ιδίως η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Υγεία.

Ένας γιατρός, για να πάρει την ειδικότητά του, στοιχίζει στον ελληνικό λαό ογδόντα χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος γιατρός, για να εκπαιδευθεί στη Γερμανία στοιχίζει στο κράτος ένα εκατομμύριο ευρώ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν οι 6.500 εξειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι φεύγουν για το εξωτερικό τι απώλεια είναι για το κράτος μας.

Ήδη, με την πολιτική της κυβέρνησης για την Υγεία, έχουν εγκαταλειφθεί τα νησιά μας. Στους Λειψούς έφυγε και ο τελευταίος γιατρός. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει στην ερημοποίηση των νησιών. Εμείς καλέσαμε τους γιατρούς, ιδίως τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εκβιασμό, να μην δεχθούν να υπογράψουν αυτό που θα υποχρεωθούν να κάνουν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Εάν η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει, δεν έχει παρά να φέρει Πρόταση Νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Με εκβιαστική Πράξη - εάν η κυβέρνηση προσπαθεί να ωφελήσει ιδιωτικά συμφέροντα - θα μας βρει απέναντί της, αλλά θα βρει απέναντί της και τους γιατρούς. Θα είμαστε δίπλα τους, όχι για να εξυπηρετήσουμε συντεχνιακά τα συμφέροντά τους, αλλά για να εξυπηρετήσουμε τη δημόσια Υγεία και το δικαίωμα στην Υγεία του Έλληνα πολίτη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.