ευερεθιστο εντερο συμπτωματα | παχυ εντερο και αγχος | απονευροσι | διαγνωστικη αποξεση και περιοδος

Ξαφνικός οικονομικός θάνατος απειλεί το σύνολο των παρόχων του ΕΟΠΥΥ

Για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ, πληρώνει μόνο τα 23, τα οποία στην συνέχεια το κράτος τα φορολογεί, με αποτέλεσμα να μένουν στο γιατρό λιγότερα από 15!


Πηγή: ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η αιφνίδια αποστολή ΝΕΩΝ “ΚΟΥΡΕΜΑΤΩΝ” στους υπολογιστές των ιατρών.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και συνεχίζει:

Μετά από ανάλυση των συλλεγμένων στοιχείων, προκύπτουν τα ακόλουθα:

1. Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί: ισοπεδωτική ΝΕΑ περικοπή που αγγίζει το 37% που προστίθεται στην υφιστάμενη περικοπή του 30% και το 10% της παρακράτησης! Με άλλα λόγια για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο τα 23 τα οποία στην συνέχεια το κράτος τα φορολογεί με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό λιγότερα από 15 !!! Στο τέλος αν συνεχίσει έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει από τους ιατρούς να πληρώνουν για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του!

2. Εργαστηριακοί ιατροί: ο συνδυασμός της επιβολής υψηλού ποσοστού clawback σε εργαστηριακές μονάδες ακόμη και με μικρό κύκλο εργασιών και μικρό rebate κυμαίνεται από 32% – 45% !! Εάν προστεθεί και το κόστος εκκαθάρισης των δαπανών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προκύπτει ότι είναι αδύνατη η επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την τακτική των “κουρεμάτων”. Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει το ισοπεδωτικό μέτρο των απανωτών “κουρεμάτων” καθώς επίσης να τηρήσει απαρέγκλιτα τους όρους της αρχικής σύμβασης με τους συνεργάτες του. Σε κάθε περίπτωση θα κληθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.