πωσ μετραμε την θερμοκρασια του σωματοσ | ουριση πολλες φορες απο λιγο και πυρετος | φθοριωση δοντιων

Απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ, ασφαλιστικές στα Νοσοκομεία

«Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν».


Πηγή: Υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σε συνέντευξη τύπου για τις προωθούμενες αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αγοραστής, όχι πλέον Πάροχος

Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι αγοραστής τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάροχος υπηρεσιών υγείας. Τώρα θα γίνει μόνο αγοραστής.

Ο λόγος είναι ότι όλες οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, μέχρι τη δεκαετία του 80’ είχαν και τους δύο ρόλους, του αγοραστή και του παρόχου. Στην πορεία όλες έγιναν μόνο αγοραστές, γιατί κατάλαβαν ότι κοστίζει πολύ να συντηρούν δικές τους μονάδες παροχής. Αντιθέτως μείωναν πολύ το κόστος τους, εάν ήταν μόνο αγοραστές.

Απολύσεις, χωρίς στοίχημα

Η συζήτηση ξεκίνησε επειδή διαδόθηκε ότι σκοπεύουμε να απολύσουμε 1.370 ιατρούς του ΕΟΠΥΥ εάν η τρόικα δε δεχθεί τις απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία. Αυτό δεν ισχύει. Τι θα κάνουμε; Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, θα ενώσουμε στο σχέδιο αυτά τα δύο παράλληλα συστήματα σε ένα. Εκεί θα δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού. Αν έχουμε έλλειμμα προσωπικού, δε θα έχουμε απολύσεις. Αν έχουμε πλεόνασμα, θα έχουμε απολύσεις, γιατί κάποιοι περισσεύουν.

Δε μπορώ λοιπόν να δεσμευθώ ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση, γιατί δεν έχω στοιχεία. Ενώ στο ΕΣΥ έβαλα το στοίχημα, γιατί είχα τα στοιχεία.

«Τον πλούτον πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς»

Και κάτι ακόμη που θέλω να γράψετε:

Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ να μην το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι δικές μου αποφάσεις. Μη μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν. Γιατί το κάνω; Γιατί είναι σωστό και πρέπει να μάθουμε στη χώρα μας να κάνουμε το σωστό, χωρίς τον μπαμπούλα της τρόικας.

Σχετικά με τα "απογευματινά χειρουργεία"

Οι τελικές λεπτομέρειες είναι καθ’ οδόν. Αυτό που είπα χθες, είναι ότι πάνω στη λογική του νόμου Λοβέρδου πριν από μερικά χρόνια, που εξαγγέλθηκε αλλά δεν προχώρησε, πιστεύουμε ότι και τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να μπουν σε αυτή τη λογική, του να μπορούν να παίρνουν ασφαλισμένους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες θα πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.