διαφραγματοκήλη διατροφή | κοκκινη κηλιδα στο ματι | μικρή αποκόλληση πλακούντα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Εκατομμύρια για την "αναβάθμιση" του ΕΟΠΥΥ

«Εύλογη απορία αν τελικά ο διάλογος είναι προσχηματικός και υποκριτικός!»


Πηγή: Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο την αποκάλυψη για ύπαρξη προγραμμάτων εκατομμυρίων ευρώ για μελέτη και υλοποίηση της πολυδιαφημισμένης μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ, εκατομμύρια που διοχετεύονται μέσω του ΕΣΠΑ στο περίφημο πρόγραμμα "υγεία εν δράση" και την επιτροπή της task force.

Αυτά αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ) σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει:

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη μας προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το Υπ. Υγείας χρηματοδοτεί, με 4,5 εκ. ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ, δράσεις που περιγράφονται με σαφή τρόπο στο πόρισμα της task force, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για τις αλλαγές στην ΠΦΥ, πράγμα που οδηγεί στην εύλογη απορία αν τελικά ο διάλογος αυτός είναι προσχηματικός και υποκριτικός!

Ακόμη όμως μεγαλύτερες απορίες γεννά η χρηματοδότηση με 14900 ευρώ προγράμματος για την ΠΦΥ στην 1η ΥΠΕ και μάλιστα με ανάθεση στον Πρόεδρο της επιτροπής της task force, την στιγμή που ήδη τρέχει πρόγραμμα 10 εκατομμυρίων ευρώ με παραπλήσιο αντικείμενο για το σύνολο της χώρας!

Είναι προφανές ότι κάποιοι οφείλουν άμεσες εξηγήσεις στους πολίτες που είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους μεγάλο μέρος της περίθαλψης τους.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ να δοθούν εξηγήσεις γιατί ενώ το πόρισμα της επιτροπής Σουλιώτη ήταν δωρεάν, το δεύτερο πόρισμα της task force και οι δράσεις του φαίνεται ότι στοιχίσουν εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες! Είναι ανάγκη το Υπ. Υγείας να εξηγήσει στους φορείς ποιό είναι το νόημα της διαβούλευσης, όταν έχει ήδη αποφασίσει να χρηματοδοτήσει τις δράσεις της επιτροπής της task force.

Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.