πνευμονια | χρονια διαβρωτικη γαστριτιδα | στίγμα μεσογειακής αναιμίας και διατροφή | κοκσακι ιος

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: ΟΧΙ στην κατάργηση του δικαιώματος των πολιτών να επιλέγουν ελεύθερα το γιατρό τους

«Σοκ στον ΕΟΠΥΥ, καταργούν την δυνατότητα πρόσβασης των ασφαλισμένων σε ειδικευμένους ιατρούς!»


Πηγή: Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ)

Η τρόικα και οι συνεργάτες τους στην Ελλάδα, διατύπωσαν μέσα από το πόρισμα της επιτροπής της task force για την ΠΦΥ (στην οποία ΔΕΝ συμμετείχε κανένας επίσημος ιατρικός φορέας), το αδιανόητο: την κατάργηση της δυνατότητας των ασφαλισμένων να επισκέπτονται ελεύθερα και με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ εξειδικευμένους ιατρούς. Επιπλέον επιχειρούν τον αποκλεισμό της πλειονότητας των ειδικών ιατρών από την ΠΦΥ!

Αυτό ανακοινώνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ) και συνεχίζει:

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι τυχόν υλοποίηση της πρότασης θα οδηγήσει σε τραγική επιδείνωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, θα αυξήσει το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, καθώς ο πολίτης θα πληρώνει από την τσέπη του για να δει σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδικό ιατρό, θα δημιουργήσει συνθήκες διαφθοράς – διαπλοκής και τέλος θα οδηγήσει χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια στο λουκέτο με τραγικό αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας στον κλάδο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ πιστεύει ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται ελεύθερα και με την κάλυψη του ταμείου του εξειδικευμένους ιατρούς καθώς επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των ιατρών να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί το σύνολο του ιατρικού κόσμου, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τις επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών καθώς και τους φορείς των ασφαλισμένων να προασπίσουμε από κοινού και μέχρις εσχάτων το δικαίωμα του πολίτη να διαλέγει ελεύθερα τον γιατρό του καθώς και το δικαίωμα όλων των ιατρών να συμμετέχουν ισότιμα στον ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προασπίσει την υγεία των πολιτών και να τοποθετηθεί ΑΜΕΣΑ, ακυρώνοντας την προσπάθεια υποβάθμισης της υγείας του πληθυσμού.

Καλούμε τέλος τα μέλη μας σε ετοιμότητα καθώς σε περίπτωση που υιοθετηθεί ο αποκλεισμός των ασφαλισμένων από την ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικούς ιατρούς, τότε οι κινητοποιήσεις του συνόλου πλέον του ιατρικού σώματος σε ένα ενιαίο και αραγές μέτωπο θα είναι μονόδρομος.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο διάλογος μεταξύ των φορέων και του Υπουργείου Υγείας που θα ξεκινήσει προσεχώς θα αποφέρει εκείνα τα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε ένα καθολικά προσβάσιμο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ένα σύστημα που θα σέβεται τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους λειτουργούς της υγείας, ενα σύστημα που θα αποτελέσει πραγματικό θεματοφύλακα της υγείας των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.