αντιβιωση για αλογα πόσες μέρες χοριγια | κιρρωση ηπατος | βιταμίνη c και μεταβολισμό | στιγμα

Ο ΙΣΑ επιστρέφει ως απαράδεκτο το σχέδιο της Task Force

Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των 2/3 των ιατρείων από την υλοποίηση τέτοιων προτάσεων για την Π.Φ.Υ.


Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Ιατρικός Συλλογος Αθηνών, ύστερα από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου της Task Force για την πρωτοβάθμια περίθαλψη κσι τον ΕΟΠΥΥ, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, απορρίπτοντας την πρόταση και επισημαίνοντας οτι δε θα επιτρέψει τον επιστημονικό και επαγγελματικό θάνατο των Ελλήνων ιατρών.

Στις 4/10/2013 παρεδόθη στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη και στον Γ.Γ. του ΙΣΑ κ. Τσούκαλο Ευστάθιο από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η μελέτη της Eπιτροπής για την Yποστήριξη της Μεταρρύθμισης της Π.Φ.Υ. (Επιτροπή Σουλιώτη)

Εν συνεχεία, στις 8/10/2013 παρεδόθη στον ΙΣΑ το νέο Σχέδιο για την ΠΦΥ που ανέπτυξε στο Υπ.Υγείας η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επιτροπή Θεοδωράκη).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επιστρέφει ως απαράδεκτο, αυτό το σχέδιο για την Π.Φ.Υ. της Ομάδας Δράσης, στο οποίο δεν γίνεται ουσιαστική αναφορά στα ιδιωτικά ιατρεία. Η πρόταση αυτή είναι πλήρως απορριπτέα καθότι γυρνά την Ιατρική 60 χρόνια πίσω, όταν δεν υπήρχαν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και υποειδικότητες, οπότε ο ασθενής απευθυνόταν αποκλειστικά στον οικογενειακό ιατρό. Η πρόταση αυτή διπλασιάζει όχι μόνο τα έξοδα, αλλά και το χρόνο πρόσβασης του ασθενή σε εξειδικευμένο γιατρό ή σε Νοσοκομείο, με απρόβλεπτες για την υγεία του συνέπειες.

Ο ΙΣΑ εμμένει στις απόψεις του με γνώμονα την Δημόσια Υγεία το όφελος της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών του και αναμένει την καταλυτική συμμετοχή των μελών του, ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις μας.

Ο ΙΣΑ θα διεκδικήσει τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην ΠΦΥ όλων των πολιτών, καθώς επίσης θα πιέσει ώστε όλοι οι ιατροί να είναι χρήσιμοι μέσα σε ένα ποιοτικό σύστημα παροχής Π.Φ.Υ.

Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των 2/3 των ιατρείων από την υλοποίηση τέτοιων προτάσεων για την Π.Φ.Υ. Σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση του ιατρικού σώματος θα είναι μοναδική.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.