καρκινωμα στη μυτη | τι ειναι το αρσενικο δηλητηριο | στιγμα | ρηξη τραχηλου και μητρας | μυς στο ποδι

Η ΠΟΕΔΗΝ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των λουκέτων στα νοσοκομεία

2,5 εκατ.πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση ούτε στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.


Πηγή: ΠΟΕΔΗΝ

Η Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ προσφεύγει (1/10/2013) στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του Υπουργού Υγείας για ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων που συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θέτουν Υγειονομικό Προσωπικό σε Διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου

Με τις συγκεκριμένες προσβαλλόμενες Υπουργικές Αποφάσεις κατέβηκαν «ρολά» σε οκτώ Νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης και εκδίδονται Νέοι Οργανισμοί στα Νοσοκομεία με κατάργηση 770 τμημάτων, χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων. Μάλιστα σε περίοδο που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι πολίτες της χώρας.

Μόλις ανακοινώθηκαν στοιχεία από την κυβέρνηση με βάση τα οποία 2,5 εκατ.πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση ούτε στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ να εξασφαλίσει ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στις Υπηρεσίες για τους χρήστες θεσμοθετεί το ένα χαράτσι μετά τα άλλα (5ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, 25ευρώ για εισαγωγή) και δραστικά συρρικνώνει, υποχρηματοδοτεί τις λειτουργούντες Υπηρεσίες Υγείας. Ταυτόχρονα ο Υπουργός Υγείας με άλλες Υπουργικές Αποφάσεις έθεσε στη πυρά των διαθεσιμοτήτων 1665 Υγειονομικούς, παρότι είναι πασιφανέστατες οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας και οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Τα Νοσοκομεία παρότι αποδεκατίστηκαν από προσωπικό με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (εργασιακή εφεδρεία, αθρόες συνταξιοδοτήσεις και μηδενικές προσλήψεις), ο Υπουργός Υγείας μεταχειρίζεται το υγειονομικό προσωπικό ως «πειραματόζωα» των διαθέσεων της ΤΡΟΪΚΑΣ.

Συνοπτική έκθεση της ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.