κυστη προστατη | λοιμωξη αναπνευστικου | παλμοι στο στομαχι | κακωση μηνισκου | ηπατικη ανεπαρκεια

ΙΣΑ: να παραιτηθείτε από το μισθό σας και να ζητήσετε συγγνώμη

Ο ΙΣΑ "πήρε τ' όπλο του"


Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Η επικοινωνιακή λάσπη εναντίον των γιατρών που αποτελεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα τέχνασμα εξαγνισμού των ηθικών εγκλημάτων που διέπρατταν κάποιες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ απέναντι στο Ιατρικό Σώμα, πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα.

Αυτά αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε σχετικό δελτίο τύπου

Ένας Ασφαλιστικός Φορέας που δεν πληρώνει τους γιατρούς, που τους κοροϊδεύει εδώ και χρόνια, είναι κατάπτυστο να διαπομπεύει τους λειτουργούς Υγείας για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη από τη δική του ασυνέπεια και να στρέψει τους πολίτες εναντίον των γιατρών. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι από την αρχή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ κάθε φορά που συζητείται το θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των ιατρών, οι Διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αναφέρονται παγίως σε ανεξέλεγκτη συνταγογραφήση των ιατρών και τα στοιχεία που τελικά δίδονται στην δημοσιότητα ύστερα από τις πιέσεις του ΙΣΑ είναι ότι από τους 65.000 γιατρούς που συνταγογραφούν στην Ελλάδα ως πιστοποιημένοι και συμβεβλημένοι, μόνο 11 παραβάτες ιατροί τιμωρούνται για την υπερσυνταγογράφηση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο από αυτούς τους 11, μόνο σε 1 αφαιρέθηκε το δικαίωμα συνταγογράφησης δια παντός, δηλαδή σε ένα ποσοστό στο 0,0000154%.

Απέναντι σε αυτά τα επαναλαμβανόμενα κατά την τελευταία διετία δημοσιεύματα του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας ζητούμε ΤΩΡΑ μια δημόσια συγγνώμη για την αμαύρωση του ιατρικού κόσμου και την άδικη λάσπη -χωρίς ονόματα- που συλλήβδην πετούν για όλους και για όλα.

Τα ληξιπρόθεσμα πολλά υποσχόμενα, τα κουρέματα καθημερινά, οι ιατρικές πράξεις και οι επισκέψεις απλήρωτες σε ιδιώτες και εργαστήρια, οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών απλήρωτες, ενώ διαπομπεύεται η αξιοπρέπεια τους. Η διαπόμπευση αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών:

  • για άλλη μία φορά ζητά τα ονόματα των γιατρών που συνταγογραφούσαν σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου σε νεκρούς, αλλά και αυτών που υπερσυνταγογραφούσαν.
  • για άλλη μία φορά δηλώνει ότι οι γιατροί δεν είναι εντολοδόχοι. Είναι Λειτουργοί της Υγείας και οι μόνοι που μπορούν να αποφασίζουν για τη συνταγογράφηση ως ιατρική πράξη.

Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:

  1. να πάψει να εξαπολύει αναίτιες επιθέσεις ενάντια στο Ιατρικό Σώμα και να ανακαλέσει τις απειλές περί τιμωρίας των γιατρών που κάνουν σωστά τη δουλειά τους συνταγογραφώντας.
  2. η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να παραιτηθεί από το μισθό της μέχρι να αποπληρωθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα προς τους υγειονομικούς παρόχους.

Τέλος, σε ένα κράτος που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στα κοινωνικά ιατρεία για να μην πεθάνουν οι ανασφάλιστοι, το μέτρο επιβολής του 25ευρου «εισιτηρίου» για την εισαγωγή σε Δημόσιο Νοσοκομείο από τις αρχές του 2014 είναι ανεπίτρεπτο για τους μικροσυνταξούχους και τους χαμηλόμισθους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει στον εξορθολογισμό του Συστήματος Υγείας, μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και συστήματα εξυγίανσης, όμως με τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι στον άρρωστο, στο γιατρό και σε κάθε ανθρώπινη ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.