αφθες | αντιτετανικος ορος | πολυποδες εντερου | ρηξη πλαγιου χιαστου συμπτωματα | φλεβοκομβικη ταχυκαρδια αιτια

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Σε οριακό σημείο η λειτουργία των νοσοκομείωνΠηγή: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Την ενεργή συμμετοχή του στους σχεδιασμούς κάθε μεταρρυθμιστικής πορείας στον τομέα της υγείας, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, προκειμένου οι κατευθύνσεις να στρέφονται προς τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και όχι μόνον στην ανάγκη των αριθμών που επιβάλλει η πολιτική του μνημονίου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ταχθεί, με αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων, υπέρ ρεαλιστικών μετατροπών ορισμένων μονάδων, χωρίς να απολυθεί κανείς εργαζόμενος του τομέα υγείας και χωρίς να καταργηθεί καμία από τις απαραίτητες - σήμερα περισσότερο από ποτέ - κλίνες.

Όμως, η λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών, την μεγάλη δυσκολία στο έργο των γιατρών, την έλλειψη προσωπικού σε βασικούς τομείς και τις ελλείψεις σε υλικά, που είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα.

Οι παρεμβάσεις όλων μας πρέπει να στραφούν κυρίως στην ενδυνάμωση όλων των νοσοκομείων ιδίως των νοσοκομείων αιχμής, από το προσωπικό που είναι αναγκαίο, και, ιδιαίτερα, του ιατρικού προσωπικού που έχει κριθεί και περιμένει για πάρα πολλούς μήνες να ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (περισσότεροι από 600 γιατροί).

Οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν και να ανανεωθούν χωρίς καθυστέρηση οι συμβάσεις των ιατρών που έληξαν ή λήγουν το 2013. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, παρά τις διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους, καθυστερούν αδικαιολόγητα στην εξόφληση και τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια αδυνατούν στην παραπέρα λειτουργία τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει διαμορφώσει την πεποίθηση ότι ο τομέας της υγείας χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση, προσπάθεια συμβολής όλων των εμπλεκομένων φορέων σε μια μεταρρυθμιστική πορεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, και όχι αποπροσανατολισμό ή επικοινωνιακούς χειρισμούς που αδυνατίζουν, αντί να ενδυναμώνουν, την παροχή σωστής και ολοκληρωμένης περίθαλψης στους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.