εθισμος νικοτινης | λοιμωξη αναπνευστικου ποια αντιβιωση; | προδρομικος πλακουντας | ????.???.??????

Καλοήθη νεοπλάσματα του αιδοίου


Στην περιοχή του αιδοίου αναπτύσσονται διάφορα μορφώματα τα οποία έχουν καλοήθη χαρακτήρα. Τέτοιες καλοήθεις νεοπλασίες είναι:

α)Θηλώματα
Είναι τα πιο συχνά νεοπλάσματα. Εμφανίζονται μεμονωμένα και είναι κυρίως μικρά. Παρουσιάζονται συνήθως στη μέση και στη μεγαλύτερη ηλικία. Θεραπεία είναι η τοπική εξαίρεση και ιστολογική εξέταση για τον αποκλεισμό κακοήθειας.

β)Οξυτενή κονδυλώματα
Είναι όγκοι μισχωτοί ανώδυνοι με μορφή θηλωειδή σαν σταφύλι και εμφανίζονται μεμονωμένοι ή σε αθροίσματα. Εντοπίζονται στην είσοδο του κόλπου, στα μικρά και μεγάλα χείλη του αιδοίου και στο περίνεο. Είναι αποτέλεσμα ιογενούς λοίμωξης, ο ιός ανήκει στη μεγάλη κατηγορία των ανθρωπίνων θυμωμάτων (H.P.V.) και η μόλυνση γίνεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής. Η θεραπεία είναι για μικρές βλάβες η τοπική εφαρμογή διαλύματος ποδοφυλλίνης, ενώ για μεγαλύτερες βλάβες η αφαίρεση γίνεται με ηλεκτροκαυστηρίαση ή ακτίνες Laser

γ)Καλοήθεις μελαχρωματικοί σπίλοι
Είναι όγκοι με πλατιά βάση και ποικίλο μέγεθος. Η επιφάνεια τους είναι λεία και ανώμαλη. Όταν αυτοί οι σπίλοι αλλάζουν χρώμα, μεγαλώνουν, αιμορραγούν ή εξελκώνονται τότε θα πρέπει να αφαιρούνται και να εξετάζονται ιστολογικά

δ)Λιπώματα
Είναι στερεοί όγκοι μικρών διαστάσεων. Θεραπεία η τοπική αφαίρεση.

ε)Αιμαγγειώματα
Αποτελούνται από νεόπλαστα τριχοειδή αγγεία και εμφανίζονται στις πρώτες εβδομάδες της ζωής. Εχουν έντονο κόκκινο ή σκούρο χρώμα.

στ)Νευρινώματα
Είναι συμπαγής όγκοι με σαφή όρια, μεμονωμένοι ή συρρέοντες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.