βηχας σκυλου | εχω συχνοουρια | ανατομια κατω ποδιου | πολλες κενωσεις | στενωση περισπωμενης | ιτια αλλεργίεσ

The Lancet: η Ελλάδα συνεχίζει τα ίδια λάθηΤο The Lancet, ένα από τα πλέον έγκυρα ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, ασκεί σφοδρή κριτική στην σχεδιαζόμενη επαναφορά της υποχρεωτικής εξέτασης HIV και άλλων νοσημάτων που λογίζονται ως κίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία. Το editorial του Lancet μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει σε ισχύ κανονισμό σχετικά με τη μετάδοση των μολυσματικών ασθενειών, που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για τον έλεγχο του HIV και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την 1η Ιουλίου γνωστοποιήθηκε ότι ο κανονισμός αυτός, ο οποίος καταργήθηκε πρόσφατα, σχεδιάζεται να επανέλθει και να επιτρέψει υποχρεωτικές εξετάσεις, απομόνωση και υποχρεωτική θεραπεία σε ασθένειες που θεωρείται ότι είναι κρίσιμες για τη δημόσια υγεία. Περιλαμβάνει πολλές ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα, η γρίπη, η ελονοσία, η πολιομυελίτιδα, η σύφιλη και η φυματίωση και η λοίμωξη από HIV (AIDS). Ειδικότερα, ο κανονισμός περιλαμβάνει την υποχρεωτική εξέταση σε ορισμένες ομάδες, όπως ιερόδουλες, χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, αστέγους και μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Εξέταση για HIV δεν πρέπει ποτέ να γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του εξεταζομένου και τα αποτελέσματα πρέπει να είναι πάντοτε εμπιστευτικά, όπως αναφέρεται σε διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Κανονισμοί που στιγματίζουν ευάλωτες και περιθωριοποιημένες ομάδες είναι αντιπαραγωγικοί, δεδομένου ότι είναι πιθανό να αποτρέψουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από τον ιό HIV από το να ζητήσουν ιατρική βοήθεια και εργαστηριακό έλεγχο.

Το πλήρες κείμενο είναι διαθέσιμο εδώ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.