υπερεμεση κυησξ | κονδυλωματα και εγκυμοσυνη | φυσιολογικος ουδος ακοης

ΒΛΑΙΣΟΣ ΜΕΓΑΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι μια παραμόρφωση, συχνά στις γυναίκες, κατά την οποία το μεγάλο δάκτυλο στο ένα ή και στα δύο πόδια αποκλίνει προς τα έξω, δηλαδή προς τα άλλα δάκτυλα, εμφανίζοντας ενίοτε και στροφή γύρω από τον άξονα του, ενώ το πρώτο μετατάρσιο φέρεται προς τα έσω και η κεφαλή του προβάλλει χαρακτηριστικά (κότσι). Υπάρχει κληρονομική προδιάθεση.

Γενικά

Η παραμόρφωση αυτή προκαλείται από ραιβή θέση του πρώτου μεταταρσίου, απόκλιση δηλαδή προς τα έσω (συγγενής ανωμαλία) όμως επιδεινώνεται και από τα στενά παπούτσια τα οποία σπρώχνουν το μεγάλο δάκτυλο προς τα έξω και αντιδραστικά σχηματίζεται μια εξόστωση (κότσι) από την πίεση και τριβή του παπουτσιού.

Σαν θεραπεία, στις μικρές παραμορφώσεις συνιστώνται ευρύχωρα παπούτσια χωρίς τακούνι. Σε περίπτωση συνύπαρξης πτώσης μεταταρσίων, τοποθετούνται ειδικά ένθετα υποδημάτων (μπάρες). Σε βαρύτερες περιπτώσεις η θεραπεία είναι χειρουργική.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.