παιδι καταγμα μυτησ | μασελακια μποξ βρασιμο | τι ειναι τα ακροαστικα | εγκολποματα | θεραπευτικη μαγνητες

Βήχας και αντιβηχικό σιρόπι


Συχνά όταν έχει κανείς βήχα ζητάει από το γιατρό του αντιβηχικό σιρόπι για να σταματήσει ο βήχας. Και όχι άδικα γιατί το σύμπτωμα αυτό είναι ενοχλητικό.

Πρακτικά, ο βήχας είναι δύο ειδών. Στη μία περίπτωση συνοδεύεται από απόχρεμψη (φλέγματα) και λέγεται παραγωγικός. Στην άλλη δεν συμβαίνει αυτό και ο βήχας λέγεται ξηρός.

Στην περίπτωση του ξηρού βήχα, όταν αυτός είναι έντονος και ενοχλητικός, έχει νόημα να χορηγηθεί αντιβηχικό σιρόπι με σκοπό να σταματήσει ή να περιοριστεί ο βήχας.

Στην περίπτωση του παραγωγικού βήχα δεν πρέπει να χορηγείται αντιβηχικό σιρόπι. Διότι εδώ ο οργανισμός παράγει τα φλέγματα και χρησιμοποιεί το βήχα για να απομακρύνει τα μικρόβια που έχουν προσβάλει το αναπνευστικό. Ο βήχας αυτός δεν πρέπει να καταστέλεται. Τα σιρόπια που χορηγούνται εδώ λέγονται αποχρεμπτικά ή βλεννολυτικά (και όχι αντιβηχικά) και σκοπό έχουν να ρευστοποπιήσουν τα φλέγματα, για να αποβάλονται ευκολότερα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.