ταχυτητα καθιζησης | μηνισκος | αφθες | γεωγραφικη γλωσσα | σαρκοπτικη ψωρα | νευρογενης σκωληκοειδίτιδα

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΩΜΟΥ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η πάθηση κατά την οποία έχουμε προοδευτική φθορά του αρθρικού χόνδρου της κεφαλής του βραχιονίου και της ωμογλήνης.

Διάγνωση

Κλινικώς χαρακτηρίζεται από πόνο στη περιοχή του ώμου, τοπική ευαισθησία στη πίεση κάτω από το ακρώμιο και περιορισμό όλων των κινήσεων του ώμου. Ο πόνος συχνά είναι εντονότερος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η διάγνωση θα βασιστεί στον ακτινολογικό και κλινικό έλεγχο.

Θεραπεία

Αν τα συμπτώματα είναι ελαφρά, ανάρτηση του μέλους με τριγωνικό επίδεσμο, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ελαφρά φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσουν. Αν τα συμπτώματα επιμένουν η θεραπεία είναι χειρουργική και γίνεται ολική αρθροπλαστική ώμου (αντικατάσταση χόνδρου ωμογλήνης και κεφαλής βραχιονίου και τοποθέτηση μεταλλικής πρόθεσης) ή μερική αρθροπλαστική (αντικατάσταση μόνο της κεφαλής του βραχιονίου).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.