αγιουρβεδική ιατρική | otan o asthenis me anemia dhen dhexete poia ema | καταγμα βραχιονιου

ΚΑΚΩΣΗ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


Ο οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος παθαίνει ρήξη κατά την πτώση από ύψος με στήριξη στο γόνατο που βρίσκεται σε κάμψη και σε τροχαία ατυχήματα από χτύπημα του άνω άκρου της κνήμης στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ενώ το γόνατο βρίσκεται σε κάμψη.

Διάγνωση

Η διάγνωση θα βασιστεί στο μηχανισμό της κάκωσης, την κλινική εικόνα και τις ειδικές συρταροειδείς δοκιμασίες. Σημαντική βοήθεια προσφέρει επίσης η μαγνητική τομογραφία.

Θεραπεία

Η σημερινή τάση όσον αφορά την αντιμετώπιση της μεμονωμένης ρήξης του οπισθίου χιαστού είναι συντηρητική. Γίνεται δηλαδή θεραπεία υποκατάστασής του με έναν ενισχυμένο τετρακέφαλο. Σε περίπτωση όμως απόσπασης του συνδέσμου με οστικό τμήμα από την κνήμη τότε αντιμετωπίζεται χειρουργικά καθηλώνοντας το οστικό τμήμα με μια βίδα.

Επίσης σε περίπτωση συνδυασμένης κάκωσης του γόνατος, όπου έχουμε ρήξη των στηρικτικών στοιχείων της οπισθιοεξωτερικής γωνίας του γόνατος και ρήξη του οπισθίου χιαστού συνδέσμου, η θεραπεία είναι χειρουργική.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.