σπάσιμο πλευρων | εάν έχεις αντισώματα CMV σε μια επικείμενη εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνο

ΔΙΑΣΤPΕΜΜΑ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ


Είναι πολύ συχνή κάκωση, ιδίως κατά τις αθλοπαιδιές. Η θεραπεία είναι ακινητοποίηση του πάσχοντος δακτύλου με νάρθηκα από αλουμίνιο σε θέση κάμψης για 15 μέρες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους συνδέσμους και στο θύλακο να επουλωθούν. Τα εξαρθρήματα επίσης των φαλαγγό - φαλαγγικών αρθρώσεων αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο αφού αναταχθούν εύκολα με έλξη και κάμψη του δακτύλου. Σε περίπτωση όμως εξαρθρήματος της φαλαγγο - φαλαγγικής άρθρωσης που συνοδεύεται από μικρό αποσπαστικό κάταγμα, η πρόγνωση επιβαρύνεται. Στη περίπτωση αυτή, η ανάταξη είναι αδύνατη όχι μόνο λόγω του κατάγματος, αλλά γιατί παρεμβάλλονται μαλακά μόρια, όπως ο καμπτήρας ή ο παλαμιαίος ινοχόνδρινος δίσκος. Το χειρουργείο σ' αυτή τη περίπτωση είναι επιβεβλημένο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.