ανοιξιατικη αλλεργια | πολυμυοσίτιδα | ληψη τροφοβλαστη επιπλοκεσ | χουρμας | συρίγγιο στα ούλα

Οι νεοσύλλεκτοι χαίρουν άκρας υγείαςΕνθαρρυντικά είναι τα μηνύματα απο τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι νεοσύλλεκτοι το 2000 για τη διάγνωση φυματίωσης, ωστόσο οι προσπάθειες του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την πρόληψη της νόσου θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς. Οπως διαπιστώθηκε το 98,34% των νεοσύλλεκτων παρουσίασε φυσιολογική ακτινολογική εικόνα χωρίς καμία ένδειξη ενεργούς νόσου.

Επίσης, δεν διαπιστώθηκε ούτε μία περίπτωση εχινόκοκκου κύστεως ενώ διαγνώσθηκε μια συμφυτική πλευρίτιδα μικρής έκτασης. Μόνο 23 νεοσύλλεκτοι παρουσίασαν πνευμονική φυματίωση και κρίθηκαν απο επιτροπές απαλλαγών. Το ποσοστό θετικής δερμοαντίδρασης Mantoux ανήλθε σε 8,72%, δηλαδή 4.630 σε 63.116 νεοσύλλεκτους. Εξάλλου, απο τους 22.580 νεοσύλλεκτους που υποβλήθηκαν σε μικροακτινογραφήσεις, μόνο 374 παρουσίασαν προβλήματα των οστών (σε ποσοστό 0,77%), καρδιακά (σε ποσοστό 0,29%), προβλήματα των βρόγχων (σε ποσοστό 0,14%)ή πνευμονίτιδα μη ειδική σε ποσοστό (0,09%) ή άλλα νοσήματα ακαθόριστης αιτιολογίας (σε ποσοστό 0,3%).

Οι νεοσύλλεκτοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στα ακτινολογικά Κέντρα Ερευνας Νοσηρότητας Εκ Φυματιώσεως (ΑΚΕΝΕΦ)που λειτουργούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη και τα Ιωάννινα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.