ουζο για τα ουλα σε μωρο | χρονια γαστριτιδα | παρακεντηση ηπατος | πολυποδες στο στομαχι

Επώδυνη οδοντοφυϊα στα βρέφη και Ομοιοπαθητική


Πολλά βρέφη περίπου από τον τέταρτο έως και τον όγδοο μήνα, κατά τη διάρκεια της οδοντοφυϊας, υποφέρουν από έντονους πόνους καθώς τα ούλα ανοίγουν για να εμφανιστούν τα πρώτα δόντια. Η συμβατική ιατρική στις περιπτώσεις αυτές συστήνει συνήθως τη χορήγηση χημικών ουσιών με παυσίπονη δράση όπως η παρακεταμόλη.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο που παρασκευάζεται από το γνωστό μας χαμομήλι και ονομάζεται στην ομοιοπαθητική Chamomilla (προφέρεται ‘καμομίλα’) έχει έντονη ανακουφιστική δράση στα βρέφη που υποφέρουν από πόνους της οδοντοφυϊας. Βοηθάει ιδιαίτερα τα βρέφη εκείνα τα οποία κλαίνε γοερά και σταματούν μόνον όταν κάποιος από τους γονείς τα πάρει αγκαλιά και περπατάει μέσα στο δωμάτιο.

Στην Αγγλία μάλιστα υπάρχει επίσημη οδηγία από τον σύλλογο των παιδιάτρων με σύσταση προς όλα τα μέλη του να προτείνουν τη χρησιμοποίηση του χαμομηλιού στην ομοιοπαθητική του μορφή, πρίν από τη χρήση παυσιπόνων στα βρέφη.

Μπορεί λοιπόν κάποιος να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φαρμακείο και να ζητήσει κόκκους λακτόζης εμποτισμένους με το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.