τραυματισμος γονατου | τι χρειαζεται για αποπαρασιτωση ανθρωπου | τι κανω οταν βγαινει η γναθος

Τι σημαίνει ο όρος "athlete's foot";


Πρόκειται για μυκητίαση των πτυχών του δέρματος ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Επειδή συμβαίνει συχνά στους αθλητές πήρε το όνομα 'πόδι του αθλητή' (athletes foot).

Προκαλείται από μια ομάδα μυκήτων που λέγονται επιδερμόφυτα. Ετσι ο ιατρικός όρος είναι 'επιδερμοφυτία μεσοδακτυλίων πτυχών'.

Είναι συχνή και επίμονη μυκητίαση. Συνήθως παρατηρούμε μια λευκή βλάβη του δέρματος ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Αν αποκολληθεί δημιουργείται μια σχισμή (ραγάδα του δέρματος) που είναι επώδυνη.

Ο κυριότερος παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων είναι η ΥΓΡΑΣΙΑ. Ετσι όταν φοράει κανείς αθλητικό παπούτσι που είναι κλειστό, ο ιδρώτας προκαλεί την υγρασία και την ανάπτυξη των μυκήτων.

Η αντιμετώπιση είναι ειδικά αντιμυκητιασικά φάρμακα και σωστή υγιεινή και καθαριότητα του ποδιού με σκοπό την αποφυγή της υγρασίας ανάμεσα στα δάχτυλα, που πρέπει να διατηρούνται πάντα στεγνά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.