φαγουρα | κλινικοί ψυχολόγοι ψυχοθεραπεία | διαφορα μικροβιου απο ιου | τρανσαμινασες | χολολιθιαση | egkolpwmata

Τι είναι η ψυχογενής ανορεξία;


Πρόκειται για συγκεκριμένη νοσολογική οντότητα και δεν πρέπει να συγχέεται με τις διάφορες φάσεις που κάποιος μπορεί να αισθάνεται ανορεξία για ψυχολογικούς ή άλλους λόγους.

Η ψυχογενής ανορεξία (anorexia nervosa) εκδηλώνεται με επίμονη άρνηση του παιδιού ή του εφήβου προς λήψη τροφής, ώστε να αδυνατήσει ή να μην παχύνει.

Αποτελεί ψυχική διαταραχή επικίνδυνη για την υγεία ή ακόμα και για τη ζωή και χρειάζεται ειδική ενδονοσοκομειακή αντιμετώπιση.

Εμφανίζεται πιό συχνά σε κορίτσια 12-18 ετών. Χαρακτηριστικά, το άτομο γίνεται εξαιρετικά αδύνατο, αν και συνεχώς ισχυρίζεται οτι είναι παχύσαρκο. Στα κορίτσια μπορεί να εκδηλωθεί και διακοπή της περιόδου (εμμήνου ρύσεως).

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.