λοιμώδη νοσήματα απο στρεπτόκοκκο | μυλη κυηση τι ειναι | ιγμοριο αντρο ανατομια | κολικός εντέρου συμπτώματα

Τι είναι το Helicobacter pylori;

Σε περίπτωση που βρεθεί, εκτός από την κλασσική αντιελκωτική θεραπεία, δίδεται και αντιβίωση με σκοπό την εκρίζωση του Helicobacter pylori.

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ιατρική κοινότητα για το συγκεκριμένο μικρόβιο, καθώς θεωρείται πλέον παράγοντας ανάπτυξης της νόσου 'πεπτικό έλκος' (έλκος δωδεκαδακτύλου ή έλκος στομάχου).

Tο Helicobacter pylori (δηλαδή το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού) είναι ένας μικροοργανισμός (μικρόβιο) που μπορεί να βρίσκεται (στο στομάχι) σε ασθενείς με έλκος του δωδεκαδακτύλου σε ποσοστό 90% και σε ασθενείς με έλκος στομάχου σε ποσοστό 70-80%.

Ετσι πλέον σε κάθε ασθενή με πεπτικό έλκος γίνεται και έλεγχος για ύπαρξη Helicobacter pylori. Η ανίχνευσή του γίνεται με ειδικά test (Breath test) ή από υλικό βιοψίας που λαμβάνεται κατά τη γαστροσκόπηση.

Σε περίπτωση που βρεθεί, εκτός από την κλασσική αντιελκωτική θεραπεία, δίδεται και αντιβίωση με σκοπό την εκρίζωση του Helicobacter pylori.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.