AIDS: Υπάρχουν Φάρμακα που παρατείνουν τη Ζωή, δεν είναι Δώρο, είναι Δικαίωμα!

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διοργανώνουν «Ανοιχτή Συζήτηση» & Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2003. Για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα η υπόθεση του AIDS είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους και για την οποία πραγματοποιούμε διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης.
Στόχος της καμπάνιας δεν είναι μόνο να ασκηθούν πιέσεις προς τις φαρμακοβιομηχανίες για μείωση του κόστους των φαρμάκων αλλά ταυτόχρονα να γίνουν προσβάσιμα στις φτωχές χώρες. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των φαρμάκων συμπιέζονται εξαιτίας της δράσης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των κυβερνήσεων των φτωχών χωρών, σήμερα, το 95% των μολυσμένων από τον ιό του AIDS, εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στα βασικά φάρμακα…

Τη στιγμή που το AIDS σκοτώνει κάθε μέρα 8.000 ανθρώπους, υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είναι περισσότερο επείγον από την απελευθέρωση της πρόσβασης στα βασικά φάρμακα;

«Ανοιχτή Συζήτηση»

Επιλέχτηκε ένας νέος χώρος, στον άξονα της οδού Πειραιώς, το «417» (Μυλλέρου 22 & Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο/ πίσω από ΙΚΑ Πειραιώς), κι εκεί, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διοργανώνουν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, «Ανοιχτή Συζήτηση» για να παρουσιάσουν τη διεθνή εκστρατεία τους για το AIDS «Πρόσβαση στα Φάρμακα» και να δώσουν το βήμα σε εκπρόσωπους της επιστημονικής κοινότητας και του δημοσιογραφικού χώρου να τοποθετηθούν στο μεγάλο αυτό θέμα.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παράλληλα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διοργανώνουν διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2003. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε, να κινητοποιήσουμε και να προκαλέσουμε τη συμμετοχή όλων.
Γι’ αυτό σας καλούμε όλους να υποστηρίξετε το έργο των ΓΧΣ στη μάχη τους κατά του AIDS. Δώστε δυναμικό παρόν στο καλλιτεχνικό διήμερο!

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις στο «417» έχουν ως εξής:

 Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη, παρουσιάζεται Έκθεση Φωτογραφίας των ΓΧΣ με εικόνες από τα προγράμματα της οργάνωσης κατά του AIDS και των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων στο Μαλάουι, τη Ζάμπια, την Αρμενία και άλλες χώρες.

 Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα θα δοθεί παράσταση με μαριονέτες για παιδιά ή για… όσους αισθάνονται παιδιά από το θεατρικό σχήμα Βαruti από τους Francisco Brito και Βούλα Κούρου. Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα «Τρελά μαγειρέματα», μια μουσική παράσταση βασισμένη σε κωμικά σκετς… «μαγειρεμένα» με έμπνευση και φαντασία!

 Την ίδια μέρα, στις 9:00 το βράδυ θα δοθεί παράσταση παντομίμας με τα χέρια για… μεγάλους. Η παράσταση λέγεται «Μικρές ερωτικές ιστορίες με τα δάχτυλα», από την ομάδα της «Χείρας τα Καμώματα» με βασικούς συντελεστές τους Χρυσούλα Αλεξίου και Φλώρα Παντολέων.

 Και, το βράδυ της Κυριακής στις 10:00 σας καλούμε σε ένα Πάρτι με μουσικές από το συγκρότημα αφρικάνικων κρουστών και χορού Muzica, με την ’ννα Καραμήτσου και το Γιώργο Φασολή. Το πάρτι και ο χορός θα συνεχιστούν από μουσικούς παραγωγούς που θα αναλάβουν να… απογειώσουν το κέφι με μουσική από την παγκόσμια έθνικ σκηνή.

 Τη Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συγκεντρώνονται στην πλατεία Κοτζιά (μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο), στις 12 το μεσημέρι και, μαζί με τη μουσική των Batuka και τους ηθοποιούς του δρόμου LazyDaze, ξεκινούν ένα σεργιάνι στους δρόμους και τις γειτονιές των μεταναστών της Αθήνας για να καταλήξουν στο χώρο των εκδηλώσεων, στο «417». Οι εθελοντές θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια για το AIDS καθώς και προφυλακτικά.

Οι εκδηλώσεις για το AIDS κορυφώνονται το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου με μία μεγάλη συναυλία στο ΡΟΔΟΝ (Μάρνη 24) όπου θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους αφιλοκερδώς σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημιουργοί.
Συγκεκριμένα στο ΡΟΔΟΝ θα συμμετέχουν: η Σαββίνα Γιαννάτου και η Lamia Bedioui από την Τυνησία με τους Primavera en Salonico, η Έλλη Πασπαλά με τους Σταύρο Λάντσια και David Lynch.

Η Έλλη Πασπαλά, μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες ερμηνεύτριες, θα παρουσιάσει νέα τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική της δουλειά
«Σε Ποιο Θεό να Πιστέψω» αλλά και γνωστά κομμάτια της από παλιότερες ηχογραφήσεις. Μέσα από τον ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο που προσεγγίζουν τη μουσική οι Στ. Λάντσιας και D. Lynch, η Έλλη Πασπαλά θα ερμηνεύσει ελληνικά τραγούδια και ξένα κομμάτια που δεν έχουν ηχογραφηθεί μαζί με ελληνόφωνα κομμάτια της Κάτω Ιταλίας.

Η Σαβίνα Γιαννάτου, μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με διεθνή αναγνώριση, το συγκρότημα Primavera en Salonico, το οποίο απαρτίζεται από εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς και η Lamia Bedioui από την Τυνησία παρουσιάζουν την παράσταση «Terra Nostra» με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Μεσόγειο και τον κόσμο. Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε τόπο και χρόνο με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία, το Λίβανο, την Ιταλία κλπ.
Θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια από τη δισκογραφία της Σαβίνας Γιαννάτου αλλά και νέα τραγούδια της διεθνούς έθνικ σκηνής.

 Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και το Πάρτυ στο «417» η είσοδος είναι δωρεάν
 Η συναυλία στο ΡΟΔΟΝ (Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου) ξεκινά στις 9 το βράδυ. Τα έσοδα της συναυλίας (γενική τιμή εισιτηρίου 17 €) θα διατεθούν για την ενίσχυση των προγραμμάτων των ΓΧΣ κατά του AIDS στις χώρες όπου παρεμβαίνουν. Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από όλα τα δισκοπωλεία METROPOLIS και το ταμείο του ΡΟΔΟΝ (‘Ωρες ταμείου: 10π.μ. – 5μ.μ.).
 Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210- 5200 500

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση