στενωση εντερου | aimothorakas | πυρετος μετα απο εγχειρηση σκωληκοειδιτιδας | αφυδατωση στο γατί συμπτωματα

Επιγαστρική κήλη


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Επιγαστρική κήλη ονομάζεται κάθε προβολή (κήλη) στη μέση γραμμή της κοιλιάς (λευκή γραμμή) στο επιγάστριο (από το στέρνο ως τον ομφαλό). Ενα 3-5% του πληθυσμού έχει επιγαστική κήλη, αφορά δε κυρίως τους άνδρες παρά τις γυναίκες, με ηλικία 20-50 ετών. Πολλές φορές (20%) υπάρχουν πολλαπλές επιγαστρικές κήλες.

Συμπτώματα

Τις περισσότερες φορές οι επιγαστρικές κήλες δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα και διαπιστώνονται τυχαία. Το κυριότερο σύμπτωμα είναι πόνος ποικίλης έντασης και είδους, που μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία ή έμετο και να εμφανίζεται μετά από γεύμα.

Θεραπεία

Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ΄αντίθεση με τη βουβωνοκήλη και τη μηροκήλη, υπάρχει μεγάλο ποσοστό υποτροπής (επανεμφάνισης) της επιγαστικής κήλης, που φτάνει το 10-20%. Αυτό το υψηλό ποσοστό οφείλεται στην αδυναμία αναγνώρισης τυχών πολλαπλών μικρών κηλών, που διαφεύγουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.