πολυποδας στομαχου | χαρακτήριστηκα του νάρκισσου | ιλεος | περιαρθριτιδα ωμου | υπερεμεση στην εγκυμοσυνη

Αυξήσεις έως και 50% στις τιμές των φαρμάκωνΑυξήσεις τιμών σε 167 εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα, αλλά και 258 νέα σκευάσματα περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Το 70% των φαρμάκων, ήτοι 117, που οι τιμές τους αυξάνονται από 1,3 εως 50%, ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων φθηνών, που κοστίζουν μέχρι 3 ευρώ.

Πρόκειται για φάρμακα που ενδείκνυνται για ασθένειες όπως σχιζοφρένεια, αναιμία, καρδιακές αρρυθμίες, επιληψία, καθώς και παυσίπονα, κολλύρια, διουρητικά, αντισυλληπτικά, αγχολυτικά κ.α.

Μάλιστα, μερικά από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως απολύτως απαραίτητα ή υπάρχει κίνδυνος έλλειψής τους στην αγορά και δημιουργίας προβλημάτων στη δημόσια υγεία. Επίσης στο νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνονται τιμές σε 258 νέα φάρμακα, εκ των οποίων τα 147 είναι αντίγραφα - ενώ τα 101 να είναι εισαγόμενα και τα 157 παραγόμενα. Περαιτέρω υπάρχουν διορθώσεις τιμών σε 27 φάρμακα, που είχαν δημοσιευτεί στο δελτίο τιμών φαρμάκων 4/2001 και 1/2002.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.