παθήσεις πνευμόνων | βλενα στα κοπρανα | φυσιοθεραπεια βελονες κινδυνος

Στο ΣτΕ φαρμακοβιομηχανίες για τις τιμές των φαρμάκωνΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών – εισαγωγικών εταιριών "Όλβος Επιστημονική" και "Galenica Ανώνυμη Φαρμακευτική Εταιρία" και ζητούν να ακυρωθεί η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης για μη αναπροσαρμογή των τιμών οκτώ φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που εισάγουν από το εξωτερικό.

Οι εν λόγω εταιρίες με αίτησή τους ζήτησαν την αναπροσαρμογή των τιμών των φαρμάκων Tiger Balm Red Vase, Tiger Balm White Vase, Lysopaine Subl, Ribrain Tab, Vertico – Vomex CON.R., Neurobion, Choledyl (Elixir, Syrup), Ibutin SRFC, αλλά τον Νοέμβριο ο υπουργός Ανάπτυξης δεν ενέκρινε την αναπροσαρμογή των τιμών κυκλοφορίας των εν λόγω ιδιοσκευασμάτων.

Οι εταιρίες υποστηρίζουν ότι η άρνηση του υπουργού είναι αντίθετη στην κοινοτική (άρθρο 30 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και Οδηγία 89/105/ΕΟΚ) και στην ελληνική νομοθεσία (νομοθετικό διάταγμα 96/1973).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.