τσιμπουρια σκυλων αντιμετωπιση | ασθενεια εντερων | συνδρομο στερησης αλκοολ | ψωρα σκυλου | συριγγιο ουλων

Αναψυκτικά με ορμόνες στο ΒέλγιοΜικρές συγκεντρώσεις από την απαγορευμένη αυξητική ορμόνη ΜΡΑ, περιέχουν δύο δείγματα από αναψυκτικά που διανέμονται από την εταιρεία Bioland, η οποία θεωρείται ύποπτη για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας για τις ορμόνες, ανακοινώθηκε χθες από τη βελγική υπηρεσία ασφαλείας τροφίμων (AFSCA).

Τα δείγματα προέρχονται από παρτίδες που παραδόθηκαν το αργότερο τον Μάιο του 2001' και οι οποίες δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία, τονίζει η υπηρεσία στο ανακοινωθέν της, που αναμεταδίδεται από το πρακτορείο Belga. Εντούτοις, η υπηρεσία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των εταιρειών από τις οποίες προέρχονται τα ελεγχθέντα προϊόντα.

Αλλα 18 δείγματα που επίσης ελέγχθησαν από παραγωγούς αναψυκτικών χυμών αποδείχθηκαν αρνητικά, ενώ άλλο ένα χρειάζεται να υποβληθεί σε συμπληρωματικούς ελέγχους, τονίζει η υπηρεσία.

Επιπλέον η AFSCA τονίζει πως η Bioland έχει σταματήσει να διανέμει προϊόντα αναψυκτικών τους τελευταίους εννέα μήνες. Στο ανακοινωθέν της η υπηρεσία επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Κομισιόν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών και υπόσχεται πως εντός των ημερών θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου και της Ολλανδίας υποψιάζονται από την περασμένη εβδομάδα πως η Bioland, που έχει την έδρα της στην Αμβέρσα, έχει παραδώσει μελάσσα γλυκόζης που περιέχει την ορμόνη ΜΡΑ σε ολλανδούς χοιροτρόφους.

Ενας από τους υπευθύνους της εταιρείας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για παραβίαση της νομοθεσίας περί ορμονών, όπως έχει ανακοινώσει η εισαγγελία της Τούρνχαουτ, στο βόρειο Βέλγιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.