Αναψυκτικά με ορμόνες στο Βέλγιο

Μικρές συγκεντρώσεις από την απαγορευμένη αυξητική ορμόνη ΜΡΑ, περιέχουν δύο δείγματα από αναψυκτικά που διανέμονται από την εταιρεία Bioland, η οποία θεωρείται ύποπτη για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας για τις ορμόνες, ανακοινώθηκε χθες από τη βελγική υπηρεσία ασφαλείας τροφίμων (AFSCA).

Τα δείγματα προέρχονται από παρτίδες που παραδόθηκαν το αργότερο τον Μάιο του 2001′ και οι οποίες δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία, τονίζει η υπηρεσία στο ανακοινωθέν της, που αναμεταδίδεται από το πρακτορείο Belga. Εντούτοις, η υπηρεσία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των εταιρειών από τις οποίες προέρχονται τα ελεγχθέντα προϊόντα.

Αλλα 18 δείγματα που επίσης ελέγχθησαν από παραγωγούς αναψυκτικών χυμών αποδείχθηκαν αρνητικά, ενώ άλλο ένα χρειάζεται να υποβληθεί σε συμπληρωματικούς ελέγχους, τονίζει η υπηρεσία.

Επιπλέον η AFSCA τονίζει πως η Bioland έχει σταματήσει να διανέμει προϊόντα αναψυκτικών τους τελευταίους εννέα μήνες. Στο ανακοινωθέν της η υπηρεσία επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Κομισιόν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών και υπόσχεται πως εντός των ημερών θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου και της Ολλανδίας υποψιάζονται από την περασμένη εβδομάδα πως η Bioland, που έχει την έδρα της στην Αμβέρσα, έχει παραδώσει μελάσσα γλυκόζης που περιέχει την ορμόνη ΜΡΑ σε ολλανδούς χοιροτρόφους.

Ενας από τους υπευθύνους της εταιρείας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για παραβίαση της νομοθεσίας περί ορμονών, όπως έχει ανακοινώσει η εισαγγελία της Τούρνχαουτ, στο βόρειο Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση