Το Βέλγιο αθωώνει τα δεσμευμένα πουλερικά

Τα πουλερικά που προληπτικά δεσμεύτηκαν από τον ΕΦΕΤ, ως ύποπτα για διοξίνες δεν προέρχονται από τις ύποπτες εκτροφές, σύμφωνα με απάντηση του Οργανισμού Κτηνιατρικής Πραγματογνωμοσύνης του Υπουργείου Δημοσίας Υγείας και Περιβάλλοντος του Βελγίου, σε σχετικό διάβημα του ΕΦΕΤ.

Σε δελτίο τύπου που απέστειλε προς το Care ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με την απάντηση των Βελγικών αρχών καμία ποσότητα από τις ύποπτες δεν εξήχθη στην Ελλάδα από το Βέλγιο βάση των συγκεκριμένων κωδικών κτηνιατρικής έγκρισης των ύποπτων παρτίδων.

Ο ΕΦΕΤ θα διεξάγει συστηματικούς ελέγχους στην εγχώρια αγορά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης (που αποτελούν και την κύρια πηγή διοξινών) εγχώριας παραγωγής ή εισαγωγής, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους στα πλαίσια της προεργασίας για την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος παρακολούθησης των Διοξινών.

Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να παρέχεται μόνο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς οι οποίοι είναι οι αποδέκτες της επίσημης Κοινοτικής ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση