κνησμος στο σωμα | απο το κρυο παθαινεις συχνοουρια | εμβόλιο ανεμοβλογιάσ παρενέργειεσ

Ανησυχία στην Ε.Ε για τα ορμονούχα αναψυκτικάΟι ειδικοί των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται εκτάκτως στις Βρυξέλλες μετά την ανακάλυψη της απαγορευμένης αυξητικής ορμόνης ΜΒΑ, σε δείγματα αναψυκτικών που παρασκευάστηκαν στο Βέλγιο, ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η μόνιμη επιτροπή της ΕΕ για τη διατροφική αλυσίδα και την υγεία των ζώων θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα για να εξετάσει το πρόβλημα και να αποφασίσει τα ενδεχόμενα μέτρα προστασίας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η βελγική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την ασφάλεια των τροφίμων (AFSCA) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι σε δύο δείγματα προερχόμενα από δύο εταιρίες βρέθηκε ''μικρή συγκέντρωση της ΜΒΑ'' και πρόσθεσε πως αμέσως ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα δείγματα αυτά προέρχονταν από διανομές αναψυκτικών που η τελευταία έγινε τον Μάιο του 2001 και τα προϊόντα αυτά δεν κυκλοφορούν πια στην αγορά, επισήμανε η ΑFSCA, χωρίς όμως να προσδιορίσει ποιες είναι οι δύο εταιρίες, ούτε για ποια αναψυκτικά πρόκειται.

Οι βελγικές αρχές θεωρούν ότι η απαγορευμένη ορμόνη βρισκόταν σε σιρόπι που πούλησε η εταιρία "Bioland", με έδρα την Αμβέρσα, στις δύο εταιρίες παρασκευής αναψυκτικών. Ενας από τους υπευθύνους της "Bioland" συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.