Ελέγξτε την όραση σας στον υπολογιστή σας

Ενα νέο τεστ όρασης, το οποίο μπορεί ο καθένας να κάνει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, λάνσαρε η φιλανθρωπική οργάνωση της Μ. Βρετανίας για τους τυφλούς “Guide Dogs for the Blind”, θεωρώντας ότι πολλοί άνθρωποι δεν ελέγχουν τα μάτια τους και έτσι πολλά προβλήματα όρασης δεν εντοπίζονται έγκαιρα.

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν κάνουν τα απαραίτητα διαλείμματα όταν εργάζονται μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να ξεκουράσουν τα μάτια τους.

Εκτός από το τεστ όρασης το οποίο μπορεί να γίνει στον υπολογιστή, ένα δεύτερο πρόγραμμα μπορεί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να εμφανίζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τον εργαζόμενο, προκειμένου να κάνει διάλειμμα από την εργασία του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Το τεστ όρασης θα διατίθεται δωρεάν σε όλες τις εταιρίες, από τον ερχόμενο Ιούλιο και όσοι θέλουν να το κάνουν πρέπει να παραγγείλουν τα ειδικά 3-D γυαλιά από το δικτυακό τόπο του “Guide Dogs for the Blind”.

Το άλλο πρόγραμμα υπενθύμισης για τα διαλείμματα μπορεί ο καθένας να το εγκαταστήσει δωρεάν στον υπολογιστή του, επισκεπτόμενος και πάλι την ιστοσελίδα του “Guide Dogs for the Blind”.

Από μία έρευνα που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση Guide Dogs for the Blind, βρέθηκε ότι το 43% των ατόμων που εργάζονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή δεν είχε επισκεφθεί τον οφθαλμίατρο κατά το τελευταίο έτος, ενώ το 31% δεν είχε επισκεφθεί οφθαλμίατρο κατά την τελευταία πενταετία.

Σχεδόν το 50% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα δε γνώριζαν ότι η εργασία στον Η/Υ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όρασης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση