το χαπι της αμβλωσης | συριγγιο σε δόντι | πονος στο εντερο | φλεγμονη εντερου | συναισθηματικη απιστια

Ελέγξτε την όραση σας στον υπολογιστή σαςΕνα νέο τεστ όρασης, το οποίο μπορεί ο καθένας να κάνει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, λάνσαρε η φιλανθρωπική οργάνωση της Μ. Βρετανίας για τους τυφλούς "Guide Dogs for the Blind", θεωρώντας ότι πολλοί άνθρωποι δεν ελέγχουν τα μάτια τους και έτσι πολλά προβλήματα όρασης δεν εντοπίζονται έγκαιρα.

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν κάνουν τα απαραίτητα διαλείμματα όταν εργάζονται μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να ξεκουράσουν τα μάτια τους.

Εκτός από το τεστ όρασης το οποίο μπορεί να γίνει στον υπολογιστή, ένα δεύτερο πρόγραμμα μπορεί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να εμφανίζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τον εργαζόμενο, προκειμένου να κάνει διάλειμμα από την εργασία του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Το τεστ όρασης θα διατίθεται δωρεάν σε όλες τις εταιρίες, από τον ερχόμενο Ιούλιο και όσοι θέλουν να το κάνουν πρέπει να παραγγείλουν τα ειδικά 3-D γυαλιά από το δικτυακό τόπο του "Guide Dogs for the Blind".

Το άλλο πρόγραμμα υπενθύμισης για τα διαλείμματα μπορεί ο καθένας να το εγκαταστήσει δωρεάν στον υπολογιστή του, επισκεπτόμενος και πάλι την ιστοσελίδα του "Guide Dogs for the Blind".

Από μία έρευνα που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση Guide Dogs for the Blind, βρέθηκε ότι το 43% των ατόμων που εργάζονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή δεν είχε επισκεφθεί τον οφθαλμίατρο κατά το τελευταίο έτος, ενώ το 31% δεν είχε επισκεφθεί οφθαλμίατρο κατά την τελευταία πενταετία.

Σχεδόν το 50% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα δε γνώριζαν ότι η εργασία στον Η/Υ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όρασης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.