αποχρεμπτικό | μορφωμα στο στηθος τι ειναι | περιτονιτιδα συμπτωματα | μηνίσκος

Μοιραστείτε τα όνειρα σας με τον σύντροφο σαςΕνας ευτυχισμένος γάμος δεν βασίζεται μόνο στην αγάπη και στην εμπιστοσύνη που τρέφει ο ένας για τον άλλο, αλλά και στην χάραξη κοινών στόχων, υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Mason της Βιρτζίνιας, στις ΗΠΑ.

Τα περισσότερα ζευγάρια νιώθουν ευτυχισμένα μέσα σε μία σχέση, μόνο όταν βιώνουν την συμπαράσταση του συντρόφου τους και τραβούν μαζί το δρόμο της ζωής θέτοντας κοινούς στόχους. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and Clinical Psychology.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 117 παντρεμένα ζευγάρια. Τους ζήτησαν να καταγράψουν δέκα προσωπικούς τους στόχους, με σειρά προτεραιότητας, και στην συνέχεια να αναφέρουν την θετική ή αρνητική συμβολή του συντρόφου τους στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων. Στην συνέχεια συμπλήρωσαν ένα ειδικό τεστ, στο οποίο βαθμολογούσαν τις διάφορες πτυχές του χαρακτήρα του παρτενέρ τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ζευγάρια που αλληλοϋποστηρίζονταν και σέβονταν τις επιθυμίες ο ένας του άλλου ένιωθαν περισσότερο ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι με τον σύντροφο τους, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν διαφορετικά όνειρα, στόχους και επιθυμίες.

Η συμπαράσταση του συντρόφου στις όμορφες και άσχημες στιγμές της ζωής κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι και για να μπορεί να υπερπηδήσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.