τι πρεπει να αποφευγεις οταν κανεις το εμβολιο bcg | Protopa8eis aminoria | επιπεφυκιτιδα κερατοειδους

Τομάτες κατά των κουνουπιώνΤα κουνούπια αποτελούν αναμφισβήτητα τους ανεπιθύμητους επισκέπτες του καλοκαιριού. Πολλά εντομοαπωθητικά προϊόντα υπόσχονται μία ήσυχη θερινή νύχτα, χωρίς ενοχλήσεις και τσιμπήματα. Επιπλέον η πρόληψη των τσιμπημάτων από κουνούπια αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην πρόληψη ασθενειών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός, ιδιαίτερα για όσους κατοικούν ή ταξιδεύουν σε τροπικές χώρες. Ομως δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν την ασφάλεια των προϊόντων αυτών, των οποίων οι χημικές ουσίες, απωθούν μεν τα κουνούπια, αλλά μπορεί να κρύβουν, όπως υποστηρίζουν, κινδύνους για την υγεία. Ομως μία φυσική ουσία, η οποία περιέχεται στις τομάτες, φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική και πιο ασφαλής, από τα συνήθη εντομοαπωθητικά για την αντιμετώπιση κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων, σύμφωνα με επιστήμονες, από το North Carolina State University των ΗΠΑ.

Το βασικό συστατικό των περισσότερων εντομοαπωθητικών προϊόντων (σπρέι και κρέμες), η ουσία Deet (N, N-diethyl-meta-toluamide), έχει συσχετιστεί με σοβαρές παρενέργειες.

Η Αμερικανική υπηρεσία για την προστασία του περιβάλλοντος (US Environmental Protection Agency) δεν επιτρέπει πλέον να αναφράφεται η φράση "ασφαλή για παιδιά" σε εντομοαπωθητικά προϊόντα που περιέχουν Deet.

Η ουσία η οποία προέρχεται από τις τομάτες και έχει ονομαστεί IBI-246, ήδη χρησιμοποιείται εκτενώς σε καλλυντικά, κάτι που σημαίνει ότι είναι ήδη δοκιμασμένη.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η IBI-246 είναι ασφαλής, παράγεται με οικολογικό τρόπο και είναι τουλάχιστον τόσο αποτελεσματική, όσο και η Deet. Ο,τι ακριβώς θα ήθελε ο καταναλωτής από ένα εντομοαπωθητικό νέας γενιάς.

Το πανεπιστήμιο έχει ήδη πατεντάρει τη χρήση της IBI-246 ως εντομοαπωθητικό, ενώ μία εταιρία βιοτεχνολογίας τη χρησιμοποιεί για την παραγωγή νέων προϊόντων. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τε νέο προϊόν μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι με το θέμα στις ΗΠΑ, του ιού του Δυτικού Νείλου και της νόσου του Lyme, που μεταδίδονται από κουνούπια και σκνίπες αντίστοιχα, όσο και την απειλή άλλων ασθενειών όπως η ελονοσία, εκτός των ΗΠΑ, οι άνθρωποι χρειάζονται τη προστασία που προσφέρουν τα εντομοαπωθητικά.

Ωστόσο ο καθηγητής Chris Curtis, από το London School of Tropical Hygiene and Medicine, δήλωσε ότι το Deet, ίσως κατηγορείται άδικα, καθώς το ό,τι περιέχεται σε πολλά εντομοαπωθητικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ευρέως, φάινεται να το καθιστά σχετικά ασφαλές, παρά τις παρενέργειες που έχουν αναφερθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.