σκωληκοειδίτιδα συμπτώματα | mantoux | βουβωνοκοιλη | παθησεις εντερων | ψηλαφητο μορφωμα μαστου

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής στο υπουργείο ΥγείαςΟ ακαδημαϊκός και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Κώστας Στεφανής θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Αλ. Παπαδόπουλου στο υπουργείο Υγείας. Η ορκωμοσία του κ. Στεφανή θα γίνει μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το εξωτερικό.

Το βιογραφικό του νέου υπουργού

Ο κ. Κώστας Στεφανής, γεννήθηκε το 1928. Είναι έγγαμος και έχει δύο γιους και μία κόρη.

Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικεύθηκε στη νευρολογία και ψυχιατρική (1953-1956) και εργάστηκε ως επιμελητής στη νευρολογική κλινική του Ευαγγελισμού από το 1957 έως το 1960.

Το διάστημα 1960-1965, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο Εθνικό Ιδρυμα Ψυχικής Υγείας στη Βηθεσδά του Μέριλαντ (ΗΠΑ) και στο Ομοσπονδιακό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο ''Saint Elisabeth'' της Ουάσιγκτον.

Το 1966, αναγορεύτηκε υφηγητής της Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε εντεταλμένος υφηγητής έως το 1970, οπότε εξελέγη καθηγητής της Ψυχιατρικής και τοποθετήθηκε διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Από το 1977 έως το 1983, διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας, της οποίας εξελέγη πρόεδρος το 1983 και παρέμεινε έως το 1990.

Ως διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Αιγινήτειου πρωτοστάτησε στον εκσυγχονισμό της και στη δημιουργία ειδικών μονάδων και κέντρων, όπως το πρώτο κοινοτικό κέντρο ψυχικής υγείας (1979), η πρώτη μονάδα εργασιακής ψυχιατρικής (1986), το πρώτο τμήμα επειγόντων ψυχιατρικών περιστατικών (1987).

Παράλληλα, ασχολήθηκε με την εργαστηριακή έρευνα στους τομείς της πειραματικής νευροφυσιολογίας και ψυχοφαρμακολογίας, νευροψυχοχημείας, πειραματικής ψυχολογίας, κλινικής ψυχοφυσιολογίας και δημιούργησε το ''Εργαστήριο Υπνου''.

Επίσης σύστησε δύο ερευνητικές ομάδες με αντικείμενο την ψυχιατρική επιδημιολογία και την κοινωνική ψυχιατρική.
Εχει δημοσιεύει πολλές μελέτες και έχει συνεργαστεί σε ειδικές μονογραφίες και βιβλία μεταξύ των οποίων τα: ''Hashish-Studies of long term use'', 1977, ''Recent advances in Depression'', 1983, ''Prolactin and prolactenomas'', 1983, ''Schizophrenia-Recent Biosocial Developments'', 1987 και ''Biological aspects of suiside'', 1988.

Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Το 2001, ανέλαβε πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.