πονος στο εντερο | ικτερος | λοιμώξεις του αναπνευστικου | βλεβαροπτωση απο θυροειδη | αρρυμιες στην καρδια

Η οξύτητα της αναπνοής δείχνει τη βαρύτητα του άσθματοςΗ μέτρηση της οξύτητας της αναπνοής μπορεί να βοηθήσει στην εκτίμηση του βαθμού φλεγμονής των βρόγχων στους πνεύμονες και κατά συνέπεια της βαρύτητας του άσθματος, σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνα γιατρού Δρ. Κ. Κωστίκα και των συνεργατών του, η οποία δημοσιεύεται στο American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine και αναμεταδίδεται από το Reuters Health.

Το pH της αναπνοής ασθενών με άσθμα εξαρτάτο από τη βαρύτητα της κατάστασής τους και από τη φάση της νόσου κατά τη στιγμή της εξέτασης, με τις πιο χαμηλές τιμές να παρατηρούνται σε εξάρσεις της νόσου και σε βαρύτερες καταστάσεις.

Επιπλέον οι Ελληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι και διάφορες άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια συνδέονται με ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα της αναπνοής.

Η μέτρηση συνεπώς του pH της αναπνοής μπορεί να προειδοποιήσει σε ορισμένες περιπτώσεις για την έλευση κάποιας σοβαρής κρίσης άσθματος και να δώσει μία εικόνα του βαθμού της φλεγμονής των αεροφόρων οδών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.