ξηρο φατνιο εικονα | απονευρωση δοντιου | b c g emvolio | Υπερπλασια επινεφριδιων | παχυνση στομαχου
08 ΜΑΪ 2001

Όροι με ειδικό ενδιαφέρον στο κείμενο:

Πρόπτωση ορθού


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ονομάζεται η αναστροφή και προβολή όλου του τοιχώματος του ορθού δια του πρωκτού. Οφείλεται στην ελαττωματική καθήλωση του ορθού στα πλάγια πυελικά τοιχώματα. Συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες, σε μεγάλη ηλικία και σε χρόνια νοσηλευόμενους αρρώστους.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθημα μάζας - βάρους στην περιοχή, πόνο, αιμορραγία, αποβολή βλέννας και ακράτεια.

Αντιμετώπιση

Στα αρχικά στάδια η πρόπτωση ανατάσσεται αυτόματα. Οσο όμως η κατάσταση εξελίσσεται χρειάζεται ανάταξη με το χέρι. Σε ακραίες περιπτώσεις που η ανάταξη είναι αδύνατη, μπορεί το ορθό να διατρέχει τον κίνδυνο της νέκρωσης, γι΄αυτό απαιτείται άμεσα επέμβαση.

Η εγχείρηση μπορεί να γίνει είτε διακοιλιακά, είτε δια του περινέου, σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κι έχει σκοπό την ανάταξη του προπίπτοντος ορθού και καθήλωσή του στο ιερό οστούν. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί εκτομή ενός μικρού τμήματος εντέρου που 'πλεονάζει' για την καλύτερη καθήλωση και αποφυγή υποτροπών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.