ποιες κινδυνευουν να παρουσιασουν επιπλοκες στην γεννα | ορθοσκόπηση πως γίνεται | κολικός εντέρου

Η άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα ωφελεί τους ηλικιωμένουςΤα άτομα, τα οποία συνεχίζουν να ασκούνται με το πέρασμα του χρόνου αποφεύγοντας ταυτόχρονα το κάπνισμα, μπορεί να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από την άσκηση υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Case Western Reserve, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο επιστημονικό περιοδικό Psychosomatic Medicine.

Η συστηματική άσκηση βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, συμβάλλει στην διατήρηση της αυτονομίας τους και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης τραυματισμών λόγω πτώσης.

Ερευνητές μελέτησαν την σωματική και πνευματική κατάσταση 357 ατόμων, με μέσο όρο ηλικίας τα 78 έτη. Η έρευνα είχε διάρκεια 8 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μισοί συμμετέχοντες ασκούνταν συστηματικά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που συμμετείχαν τακτικά σε αθλητικές δραστηριότητες είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση, περισσότερη διάθεση για ζωή και λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κάποιου τραυματισμού συγκριτικά με τους υπόλοιπους που απείχαν από φυσικές δραστηριότητες.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες που ήταν καπνιστές αλλά ασκούνταν κατά τη διάρκεια της έρευνας είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, συγκριτικά με τα άτομα που αθλούνταν τακτικά, χωρίς όμως να είναι καπνιστές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.