μηνισκος | φθοριωση σε ποια ηλικια | πρωτοπαθής χολική κίρρωση | κερκιδικο νευρο φυσικοθεραπεια

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ακρυλαμιδίου σε πολλά τρόφιμαΑποτελέσματα έρευνας του Βρετανικού Οργανισμού για την ασφάλεια των Τροφίμων (Food Standards Agency - FSA) επιβεβαίωσε την ύπαρξη ακρυλαμίδιου, μίας δυνητικά καρκινογόνου ουσίας, σε πολλά τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στις 17 Μαΐου, επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι τρόποι μαγειρέματος όπως είναι το τηγάνισμα ή το ψήσιμο, είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ακρυλαμίδιου σε τρόφιμα όπως πατάτες, ψωμί, μπισκότα.

Τον προηγούμενο μήνα Σουηδοί επιστήμονες έφεραν στη δημοσιότητα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με τα οποία πολλά τρόφιμα περιέχουν ακρυλαμίδιο σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Το ακρυλαμίδιο εντάσσεται στην κατηγορία των δυνητικά καρκινογόνων ουσιών για τον άνθρωπο, από πολλούς επιστήμονες διεθνώς. Οπως όμως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το FSA, o δυνητικός κίνδυνος από ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας "έκθεσης" στην ουσία.

Το FSA δε συμβουλεύει κάποια αλλαγή στις παρούσες διατροφικές συνήθειες, ούτε συμβουλεύει τους πολίτες να σταματήσουν να καταναλώνουν κάποια τρόφιμα ή να αλλάξουν τον τρόπο που μαγειρεύουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FSA φαίνεται ότι οι πιθανοί κίνδυνοι από το ακρυλαμίδιο δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς η ύπαρξή του σε τρόφιμα, τα οποία καταναλώνονται εδώ και πολλά χρόνια, επιβεβαιώνει ότι πολλές γενιές έχουν εκτεθεί στη συγκεκριμένη ουσία.

Η συμβουλή του FSA είναι η υιοθέτηση ισορροπημένης διατροφής, στην οποία φυσικά συμπεριλαμβάνεται μεγάλη ποικιλία από φρούτα και λαχανικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.