Μπύρα ή γυμναστήριο;

Κερδίζουν έδαφος τα ισοτονικά ποτά που προσδίδουν ενέργεια, αυξάνονται οι συνδρομές στα γυμναστήρια …και όλα αυτά εις βάρος της μπύρας! Η γερμανική νεολαία φαίνεται να μην προτιμά το εθνικό ποτό της Γερμανίας, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την ομοσπονδία γερμανών ζυθοποιών, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους νέους να πηγαίνουν λιγότερο στα γυμναστήρια και περισσότερο στις μπυραρίες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτερ Χαν δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο μέσος Γερμανός κατανάλωσε κατά το 2001 μόλις 123 λίτρα μπύρας.

Η στροφή των νέων προς την άσκηση και η ενασχόληση τους με την υγιεινή διατροφή έχει ενοχλήσει τους ζυθοποιούς, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να τονίζουν τα μεγάλη οφέλη από την κατανάλωση βύνης και λυκίσκου.

Οπως υποστηρίζουν η μέτρια κατανάλωση ζύθου, (περίπου μισό λίτρο την ημέρα στους άνδρες), μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού και περιορίζει τα επίπεδα χοληστερίνης, ενώ ο λυκίσκος που χρησιμοποιείται κυρίως για τον αρωματισμό του ζύθου αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο.

Μπορεί ο κ. Πέτερ Χαν να καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να ξανακερδίσει τους πρώην φανατικούς της μπύρας και πλέον φανατικούς της άσκησης, όμως τα επιχειρήματα του δεν φαίνεται να πείθουν. Ας αφήσουμε το χρόνο να δείξει…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση