Τρεις ανθρώπινοι κλώνοι κυοφορούνται, υποστηρίζει ο Αντινόρι

Ο ιταλός γενετιστής Σεβερίνο Αντινόρι, σκοπός του οποίου είναι να δημιουργήσει τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο, δήλωσε ότι ήδη τρεις γυναίκες κυοφορούν κλώνους, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τα μωρά που θα γεννηθούν θα θεωρούνται ”τέρατα” από μια εχθρική προς αυτά κοινωνία.

Ο Αντινόρι που αυτοαποκαλείται ”πολιτιστικός και επιστημονικός συντονιστής” των άκρως απορρήτων προγραμμάτων κλωνοποίησης, διευκρίνισε ότι μια από τις κυήσεις βρίσκεται στην 10η εβδομάδα, άλλη στην 7η και η τρίτη στην 6η εβδομάδα.

”Ενα είναι βέβαιο, αν δεν αλλάξει το κλίμα καταδίωξης στη χώρα που θα γεννηθούν αυτά τα βρέφη, όλοι θα λένε, μόλις γεννηθεί το πρώτο παιδί: ‘Αυτό είναι τέρας'”, επεσήμανε ο γενετιστής σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος διέψευσε ότι είναι επικεφαλής των διαδικασιών που κατέληξαν στις τρεις αυτές κυήσεις, αρνήθηκε να πει πού βρίσκονται οι γυναίκες που κυοφορούν τους κλώνους και αρκέστηκε να αναφέρει ότι μια εξ αυτών ζει σε ισλαμική χώρα.

Ο κ. Αντινόρι θορύβησε την επιστημονική κοινότητα, εξόργισε εκκλησιαστικούς κύκλους και προκάλεσε σύγχυση στους νομικούς, όταν ανακοίνωσε πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο ότι επιθυμεί να προχωρήσει στην ανθρώπινη κλωνοποίηση, προκειμένου να βοηθήσει τα άτεκνα ζευγάρια.

Απόβλητος από την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα εξαιτίας της άρνησής του να εγκαταλείψει την έρευνά του, ο Αντινόρι είπε ότι περίπου 40 άνθρωποι μετέχουν στο πρόγραμμα σε 18 χώρες. ”Δεν είμαι απομονωμένος. Υπάρχει όμως φόβος να μιλάει κανείς για τέτοια πράγματα και οι δραστηριότητές μου θεωρούνται εγκληματικές”, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση