μαντου | ατυπη πνευμονια χωρις πυρετο | δοντι αρρυθμια | ανανεωση οργανισμου | sulphur ομοιοπαθητικη

Τρεις χιλιάδες παιδιά και έφηβοι θύματα κυκλωμάτων πορνείαςΤρεις χιλιάδες παιδιά και νεαρά άτομα εμπλέκονται σε πορνεία ή οδηγούνται σε εξαναγκαστική παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών στη χώρα μας, πέντε χιλιάδες παιδιά κάτω των 14 ετών εξαναγκάζονται να εργαστούν, ενώ 6 στους 10 έφηβους πειραματίστηκαν για πρώτη φορά με ουσίες στην ηλικία των 15 ετών.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δρουν και ασχολούνται με το παιδί στην Ελλάδα, με αφορμή έκθεση που συνέταξαν, όπου παρουσιάζονται οι προτάσεις τους για τις βελτιώσεις που χρειάζεται το νομικό πλαίσιο στους τομείς που αφορούν την εναρμόνιση της χώρας μας με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού του ΟΗΕ.

Από την έκθεση των ΜΚΟ προκύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προβεί στην ίδρυση ενός Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για το παιδί, το οποίο θα βοηθούσε στη διαμόρφωση της πραγματικής εικόνας για την έκταση των προβλημάτων του παιδιού με αποτέλεσμα έτσι να είναι δυνατή η ανάπτυξη κατάλληλων πολιτικών αντιμετώπισης.

Ταυτόχρονα, οι ΜΚΟ θεωρούν ότι είναι αναγκαίο η κυβέρνηση, να αναλάβει να ορίσει ομάδα αστυνομικών με ειδική εκπαίδευση οι οποίοι θα ασχολούνται με ανήλικους παραβάτες.

Προτείνουν επίσης να εισαχθεί σειρά εναλλακτικών μεθόδων απονομής δικαιοσύνης ανηλίκων, να ενσωματωθούν ειδικά εκπαιδευμένοι κοινωνικοί λειτουργοί και επιμελητές ανηλίκων στην εκάστοτε Εισαγγελία ανηλίκων και επίσης να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν ειδικά προγράμματα για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.