αποστημα δοντιων | κανταΐφι θερμίδες | πυρετος Q | φλεβοκομβική ταχυκαρδία | αναβραζον ασπιρινη bayern

Η άρνηση των παραδοσιακών κοινωνικών ρόλων επιβαρύνει την καρδιά...Οι γυναίκες που επιδιώκουν την επαγγελματική καταξίωση και οι άντρες που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση των οικιακών εργασιών στο σπίτι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις, συγκριτικά με τα άτομα που ακολουθούν τους παραδοσιακούς κοινωνικούς ρόλους, που τους έχει υποδείξει η κοινωνία από τα πανάρχαια χρόνια.

Ανεξάρτητα αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας στο American Heart Association's Asia Pacific Scientific Forum στη Χαβάη. Η διατήρηση των παραδοσιακών ρόλων, της γυναίκας-νοικοκυράς και του άντρα-επαγγελματία, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3700 άτομα. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την υγεία των συμμετεχόντων δέκα ολόκληρα χρόνια και κατέγραψαν όλα τα καρδιακά επεισόδια και τους θανάτους που προέκυψαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οι ερευνητές έλαβαν υπ' όψιν όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες για την υγεία της καρδιάς, όπως το κάπνισμα, τη χοληστερίνη, την υψηλή αρτηριακή πίεση και το στρες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άντρες που φρόντιζαν για τις δουλειές του σπιτιού είχαν 82% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ένα καρδιακό επεισόδιο συγκριτικά με τους άντρες που εργάζονταν εκτός οικίας αναζητώντας την επαγγελματική επιτυχία. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που απαρνιούνται το ρόλο της κυρίας του σπιτιού και εργάζονται σε θέσεις με υψηλές απαιτήσεις και πολλαπλές υποχρεώσεις.

Αντίθετα το υπερβολικό άγχος των αντρών που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά την υγεία τους, αλλά ούτε και η συστηματική ενασχόληση των γυναικών με τις δουλειές του σπιτιού δείχνει να επιβαρύνει την υγεία τους. Τα δύο φύλα λοιπόν πρέπει να μάθουν να αποδέχονται τους ρόλους τους, χωρίς αυτό να αποκλείει την ενασχόληση τους με άλλες δραστηριότητες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.