πονος στη μυτη | αιμαγγειωμα μυτης | αφυδατωμενο προσωπο | ΛΟΙΜΩΞΗΑΝΑΠΤΕΥΣΤΙΚΟΥ

Αιτία αναγκαστικής προσγείωσης τα νευρολογικά προβλήματα επιβατώνΤα νευρολογικά προβλήματα, που παρουσιάζουν κάποιοι επιβάτες κατά τη διάρκεια των πτήσεων και η ανάγκη για άμεση ιατρική βοήθεια, οδηγούν συχνά τους πιλότους στην απόφαση μιας αναγκαστικής προσγείωσης. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Mayo Clinic, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα τους στο ετήσιο συνέδριο American Academy of Neurology στο Κολοράντο.

Επιληπτικές κρίσεις, ίλιγγοι και ναυτίες που παρουσιάζουν επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελούν τις κύριες αιτίες των περισσότερων αναγκαστικών προσγειώσεων, ενώ στην κατάταξη ακολουθούν τα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα ιστορικά ιατρικών συμβάντων μίας μεγάλης Αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, τα οποία είχαν καταγραφεί τη χρονική περίοδο 1995-2000. Η συγκεκριμένη εταιρεία μεταφέρει κάθε χρόνο το 10% των Αμερικανών πολιτών.

Την παραπάνω περίοδο αναφέρθηκαν 2042 παράπονα επιβατών για προβλήματα υγείας που εμφάνισαν κατά την διάρκεια της πτήσης, εκ των οποίων τα 312 οδήγησαν τους πιλότους στην απόφαση να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση. Το 19% αυτών αφορούσε νευρολογικά προβλήματα, όπως έντονους πονοκεφάλους, ιλίγγους και επιληπτικές κρίσεις.

Οι ερευνητές λοιπόν επισημαίνουν πως τα αεροπλάνα πρέπει να εξοπλιστούν με φάρμακα, τα οποία σε ώρα ανάγκης θα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα κάποιων νευρολογικών προβλημάτων, ώστε να αποφευχθούν οι αναγκαστικές προσγειώσεις, οι οποίες είναι χρονοβόρες, και έχουν υψηλό κόστος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.