Αιτία αναγκαστικής προσγείωσης τα νευρολογικά προβλήματα επιβατών

Τα νευρολογικά προβλήματα, που παρουσιάζουν κάποιοι επιβάτες κατά τη διάρκεια των πτήσεων και η ανάγκη για άμεση ιατρική βοήθεια, οδηγούν συχνά τους πιλότους στην απόφαση μιας αναγκαστικής προσγείωσης. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Mayo Clinic, οι οποίοι παρουσίασαν την έρευνα τους στο ετήσιο συνέδριο American Academy of Neurology στο Κολοράντο.

Επιληπτικές κρίσεις, ίλιγγοι και ναυτίες που παρουσιάζουν επιβάτες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελούν τις κύριες αιτίες των περισσότερων αναγκαστικών προσγειώσεων, ενώ στην κατάταξη ακολουθούν τα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα ιστορικά ιατρικών συμβάντων μίας μεγάλης Αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, τα οποία είχαν καταγραφεί τη χρονική περίοδο 1995-2000. Η συγκεκριμένη εταιρεία μεταφέρει κάθε χρόνο το 10% των Αμερικανών πολιτών.

Την παραπάνω περίοδο αναφέρθηκαν 2042 παράπονα επιβατών για προβλήματα υγείας που εμφάνισαν κατά την διάρκεια της πτήσης, εκ των οποίων τα 312 οδήγησαν τους πιλότους στην απόφαση να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση. Το 19% αυτών αφορούσε νευρολογικά προβλήματα, όπως έντονους πονοκεφάλους, ιλίγγους και επιληπτικές κρίσεις.

Οι ερευνητές λοιπόν επισημαίνουν πως τα αεροπλάνα πρέπει να εξοπλιστούν με φάρμακα, τα οποία σε ώρα ανάγκης θα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα κάποιων νευρολογικών προβλημάτων, ώστε να αποφευχθούν οι αναγκαστικές προσγειώσεις, οι οποίες είναι χρονοβόρες, και έχουν υψηλό κόστος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση