αναρρωση μετα απο περιτονιτιδα | κοξιελα μικροβιο | τι σημαινει αυτοανοση | αερα στους πνευμονες | mantoux

Τα καλογυμνασμένα μοντέλα προκαλούν ανασφάλεια στους άνδρεςΟι άντρες επηρεάζονται αρνητικά όταν βλέπουν όμορφα αντρικά μοντέλα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα περιοδικά life style, όπως ακριβώς και οι γυναίκες, ακόμα και αν δεν το παραδέχονται. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Health Society in New YorK, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό International Journal of Eating Disorders.

Η ανασφάλεια λοιπόν και οι αμφιβολίες σχετικά με την εμφάνιση δεν αποτελεί γυναικείο προνόμιο, αφού ένας μεγάλος αριθμός αντρών νιώθει άσχημα με το σώμα του και θα ήθελε να αποκτήσει τις αναλογίες των μοντέλων που φωτογραφίζονται στα περιοδικά ή διασχίζουν τις πασαρέλες.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 82 άντρες φοιτητές. Τους χώρισαν σε δύο γκρουπ, μία πειραματική ομάδα και μία ομάδα ελέγχου. Το πρώτο γκρουπ παρακολούθησε 30 slides, εκ των οποίων τα 20 απεικόνιζαν άντρες με ιδανικές αναλογίες, ενώ τα υπόλοιπα 10 δεν εστιάζονταν στο αντρικό σώμα. Το δεύτερο γκρουπ παρακολούθησε 30 slides, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με αντρική μόδα ή με διαφήμιση.

Στην συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε τεστ και απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Τα άτομα του πειραματικού γκρουπ εμφανίστηκαν δυσαρεστημένα με τις αναλογίες του σώματος τους και υποστήριξαν πως είχαν περισσότερα κιλά από το φυσιολογικό σωματικό βάρος και λιγότερη μυική μάζα από την ιδανική. Η πλειοψηφία των ατόμων στο γκρουπ ελέγχου ένιωθε ικανοποιητικά με το σώμα και εξέφρασε την ανάγκη για μικρές αλλαγές βελτίωσης.

Οι επιστήμονες λοιπόν επισημαίνουν πως ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν οι άντρες στη θέα γυμνασμένων αρρενωπών κορμιών δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον τρόπο που αντιδρούν οι γυναίκες όταν αντικρίζουν καλλίγραμμα θηλυκά σώματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.