πλιγεσ στο εσοτερικο της μητις | http://www.care.gr/post/675/katagma-pyelou | Ανατομια. Νευρα στα ποδια

Αεροψεκασμοί προκαλούν ανησυχίαΤην έντονη ανησυχία τους για τους ψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν σε λιβαδικές εκτάσεις με το γεωργικό φάρμακο GLYPHOSATE σε περιοχή του Δήμου Βερμίου στο Ν. Κοζάνης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης.

Οι ψεκασμοί έγιναν από ιδιωτική εταιρεία, η οποία, με βάση σύμβαση που έχει συνάψει με τον Δήμο, ανέλαβε τη διαχείριση της περιοχής. Η επίσημη εξήγηση που έχει δοθεί είναι ότι έγιναν επιλεκτικές ζιζανιοκτονίες για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν ο θάνατος αρκετών αγροτικών ζώων που βόσκησαν στην περιοχή που ψεκάστηκε καθώς και ο θάνατος πολλών ειδών της άγριας πανίδας (π.χ. λαγοί). Επιπλέον, η μεγάλη ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης που προέκυψε από τα φυτά που νεκρώθηκαν αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο πυρκαγιάς. Έτσι, η ενέργεια κάθε άλλο παρά αντιπυρικό χαρακτήρα έχει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.