γυναικολογια αναπαραγωγικα οργανα | εχινοκοκκος κυστη | εμβολιο γριπης vaxigrip | οι μυς του σωματος

Παρέμβαση στο ΕΣΡ της Υφυπουργού Υγείας για τα ριάλιτι σόουΣκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί στην επιστολή της προς το ΕΣΡ η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας κ. Ε. Τσουρή περιγράφοντας τα όσα διαδραματίζονται σε κάποιες από τις εκπομπές γνωστές και ως ''ριάλιτι σόου'', που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση.

Η κυρία Τσουρή εξηγεί ότι οι εκπομπές αυτές εμπορευματοποιούν την ανθρώπινη οδύνη και συμβάλουν στη διαιώνιση αρνητικών, κοινωνικών στάσεων διαπόμπευσης, λοιδορίας του διαφορετικού, πολλώ δε μάλλον ανθρώπων ψυχικά διαταραγμένων.

Οι εκπομπές αυτές ενισχύουν τον κοινωνικό στιγματισμό ψυχικά ασθενών προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους και εντείνουν την αποδιοργάνωση της προσωπικότητάς τους, επισημαίνει η υφυπουργός Υγείας και αναφέρει ότι σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών όλοι οι άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και σεβασμό και να προστατεύονται απο κάθε μορφή εκμετάλλευσης.

Η επιστολή της κυρίας Τσουρή προς το ΕΣΡ κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όπως η ίδια εξηγεί εστάλη μετά τις πληροφορίες που είχε ότι σε προσεχή συνεδρίασή του το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προτίθεται να εξετάσει τις τηλεοπτικές εκπομπές ''άγνωστες λέξεις'', ''τελική απόφαση'' και ''παρατράγουδα''.

Η κυρία Τσουρή επικαλούμενη άρθρο του Συντάγματος τονίζει ότι οποίου προσβάλλεται παράνομα η προσωπικότητά του έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Είναι φανερό, εξηγεί στην επιστολή της, ότι σ' αυτές τις εκπομπές υπάρχει αδιαμφισβήτητη παραβίαση του δικαιώματος των ψυχικά διαταραγμένων ατόμων, στην προσωπικότητα.

Η υφυπουργός Υγείας, τέλος, καλεί το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να λάβει μέτρα και σε προληπτικό επίπεδο ώστε να μην ενθαρρύνονται ανάλογες εκπομπές που χρησιμοποιούν ουσιαστικά τους ψυχικά πάσχοντες στο βωμό της τηλεθέασης.

Επίσης καλεί τους εκπρόσωπους του ΕΣΡ να εξετάζουν τις τυχόν καταγγελίες συγγενικών και οικείων προσώπων και θεραπόντων ιατρών των ψυχικά ασθενών οι οποίοι ''διαπομπεύονται'' από μερίδα τηλεοπτικών εκπομπών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.