δικεφαλος μυς | διαιτα ολιστικη | http://www.care.gr/post/55/mys-tou-ano-akrou-prosthia-epifaneia

Σοκολάτα με αρνητικές θερμίδες (...Πρωταπριλιά 2002)Την πρώτη σοκολάτα, και στην ουσία το πρώτο τρόφιμο το οποίο έχει αρνητικές θερμίδες, κατόρθωσαν να παρασκευάσουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Tafts των ΗΠΑ, οι οποίοι δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού New Biochemistry. Πρόκειται για μία επαναστατική ανακάλυψη η οποία αλλάζει εκ βάθρων τα όσα μέχρι τώρα ήταν γνωστά για το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και ιδίως των λιπιδίων. Αν και οι κλινικές δοκιμές του νέου προϊόντος δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα που καταγράφτηκαν στα πειράματα σε χοίρους, τότε θα πρόκειται για το πιο …γλυκό φάρμακο που ανακαλύφθηκε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες με μεθόδους γενετικής μηχανικής κατάφεραν να παρασκευάσουν μία σοκολάτα η οποία όχι μόνο δεν αποδίδει τις 500+ θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, αλλά αντίθετα η κατανάλωση της αυξάνει το μεταβολισμό, με συνέπεια ο οργανισμός να καταναλώνει περισσότερες από 100 θερμίδες για κάθε 100 γραμμάρια σοκολάτας που τρώμε.

Η μοναδική αυτή ιδιότητα της νέας σοκολάτας βασίζεται στη λειτουργία ενός ενζύμου που ονομάστηκε NCL (Negative Chocolate Lipase). Το NCL κατά το μεταβολισμό των λιπιδίων που περιέχονται στη σοκολάτα αντιστρέφει την βιοχημική διαδικασία με αποτέλεσμα την κατανάλωση ενέργειας αντί της παραγωγής της.

Η σοκολάτα αυτή δεν υστερεί ούτε σε γεύση ούτε και στις άλλες οργανοληπτικές ιδιότητες που έχουν κάνει τη σοκολάτα το πιο δημοφιλές γλυκό στον κόσμο. Περιέχει και αυτή ανανδαμίνη, μία ουσία της οικογένειας των κανναβινοειδών που έχει την ιδιότητα να προκαλεί ευφορία, τρυπτοφάνη, αμινοξύ το οποίο έχει βρεθεί ότι συσχετίζεται με τον έλεγχο της ψυχικής διάθεσης, καθώς και τα διεγερτικά καφεΐνη και θεοβρωμίνη.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι μέχρι να πάρουν έγκριση από το FDA για τη διάθεση της στην αγορά, θα έχουν καταφέρει να παράγουν τη νέα σοκολάτα σε όλες τις γνωστές μορφές, όπως bitter, λευκή και γάλακτος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.