απόξεση μήτρας | αυτοανοσο σημαινει | πολυποδες στο στομαχι συμπτωματα | τι ειναι στεφανιαια νοσος

Εβδομήντα χιλιάδες στρέμματα θα μετατραπούν σε δάσηΕβδομήντα χιλιάδες στρέμματα γεωργικής έκτασης θα μετατραπούν σε δάση δήλωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Ο κ. υφυπουργός αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του υπουργείου για την ανάπτυξη των δασών. Συνοπτικά, οι δράσεις είναι:

-Το εθνικό πρόγραμμα αναδάσωσης, που προβλέπει την κάλυψη γυμνών και καμένων περιοχών σε έκταση 25.000 στρεμμάτων.

-Συμπληρωματικά εφαρμόζεται το πρόγραμμα δάσωσης γεωργικών γαιών. Για φέτος εγκρίθηκαν πιστώσεις 25 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δασωθούν 70.000 στρέμματα.

-Αρχίζει η κατάρτιση των δασικών χαρτών. Συγκροτήθηκαν 67 τμήματα δασικών χαρτογραφήσεων και ήδη προσλήφθηκαν 315 δασολόγοι και 97 δασοπόνοι.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Γεωργίας, με ένα νέο σύστημα ρυθμίσεων εκτιμάται ότι θα οδηγηθούμε στον καθορισμό του δασικού χώρου κατά τρόπο ακριβή, αντικειμενικό και οριστικό, ενώ παράλληλα επιλύεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο κ. Χατζημιχάλης αναφέρθηκε και σε τρεις ακόμη δράσεις που αφορούν το πρόγραμμα των δασικών χωριών (έχουν ιδρυθεί 5 θα γίνουν άλλα 10), το πρόγραμμα δημιουργίας χώρων αναψυχής και τη δημιουργία ορεινών ποδηλατοδρόμων.

Ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς, σε δηλώσεις του για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ανέφερε ότι τα δάση αποτελούν σημαντικά στοιχεία οικολογικής ισορροπίας με βάση τις περιβαλλοντικές και προστατευτικές λειτουργίες.

Γι' αυτό ο κύριος στόχος είναι η προστασία των δασών. Φέτος, πρόσθεσε, τα μέσα πρόληψης των πυρκαγιών είναι περισσότερα και τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.