μικροβιο,στους,πνεβμονες, | κιρσοι στο στομαχι αντιμετωπιση | στιγμα αιματος | που να αποθηκευσω τροφιμα

Χιλιάδες παιδιά από την Αλβανία διοχετεύονται παράνομα στην ΕλλάδαΠολλά από τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης στην Αλβανία, διοχετεύονται και στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Πρόκειται για παιδιά, στην πλειοψηφία τους 14 μέχρι 17 ετών, συνήθως ανήλικα κορίτσια που εργάζονται σαν πόρνες και μικρά παιδιά, κυρίως αγόρια, που πέφτουν θύματα παράνομης διακίνησης για επαιτεία, τα οποία είτε αγοράζονται απ'ευθείας από τις νέες οικογένειές τους, είτε πέφτουν θύματα απαγωγής.

Τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε αναφορά της διεθνούς οργάνωσης, "TERRE DES HOMMES", και φέρει στο φως της δημοσιότητας το ''Χαμόγελο του Παιδιού''. Χαρακτηριστικό είναι, ότι περίπου 4.000 ανήλικα κορίτσια εργάζονται σαν πόρνες στη χώρα μας, ενώ έχουν αναφερθεί περισσότερα από 300 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσα στο 2000.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι 30.000-50.000 παιδιά, κάτω των 18 ετών, εργάζονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο στη χώρα μας, ενώ ακόμη και τετράχρονα παιδιά εργάζονται μέχρι και 16 ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης CRCA, τα περισσότερα παιδιά βρίσκουν δουλειά ως μικροπωλητές, κρατάνε καταστήματα, γίνονται αγρότες ή βοσκοί, ''βαποράκια'', εργάτες υφαντουργίας, λούστροι ή πόρνες. Το τραγικό είναι ότι οι επιθεωρητές εργασίας, που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής έρευνας για καταγγελίες που αφορούν την παιδική εργασία, δεν έχουν θεσπίσει καμία ποινή για όσους παραβιάζουν το νόμο και εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.