πως θεραπευονται οι πνευμονες | βρογχικο ασθμα | σκωληκοειδίτιδα συμπτωματα | ουρικη αρθριτιδα φυσικοθεραπεια

Νέο φάρμακο για τη μείωση της κακής χοληστερόληςΚαλά τα νέα για όσους έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, καθώς ένα νέο φάρμακο το οποίο όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με στατίνες, μπορεί να ενισχύσει τη μείωση των επιπέδων της LDL (κακή χοληστερόλη) κατά 13,8%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα.

Το νέο φάρμακο το οποίο ονομάζεται Zetia και αποτελεί προϊόν των Αμερικανικών φαρμακευτικών εταιριών Merck & Co. και Schering-Plough Corp., δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό όσο είχαν προβλέψει κάποιοι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα μπορεί να ενισχύει τη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης κατά 18%.

Ομως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο μελετών των δύο εταιριών, οι ασθενείς που λαμβάνουν Zetia μπορούν να μειώσουν τη δοσολογία των στατινών και να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τη λήψη μεγάλης δοσολογίας.

Το Zetia είναι το πρώτο φάρμακο που σχεδιάστηκε για τη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης, αποτρέποντας το έντερο να απορροφήσει τη χοληστερόλη.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, οι μικρότερες δόσεις στατινών, που μπορούν να λαμβάνονται όταν οι ασθενείς λαμβάνουν και το Zetia, μειώνουν τις πιθανές παρενέργειες των στατινών, και μπορεί να επιτρέπει τη λήψη τους από περισσότερους ανθρώπους με προβλήματα υπερχοληστερολαιμίας.

Παρόλο που το Zetia δεν αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματικό, όσο είχαν προβλέψει αρχικά οι κατασκευάστριες εταιρίες, σύμφωνα με το Δρ. Michael Davidson, από την Ιατρική Σχολή Rush του Σικάγο, γίνονται επιπλέον μελέτες προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικές δυνατότητες του νέου φαρμάκου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.