κοκκιωματωδης νοσος | koprana maura | ανατομία πυέλου | ατονια μητρας μετα το τοκετο

Δε γνωρίζουν ότι είναι έγκυεςΜία στις 475 γυναίκες δε γνωρίζει ότι είναι έγκυος μέχρι και την εικοστή εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα γερμανικής μελέτης που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Οι επιστήμονες από το τμήμα μαιευτικής του πανεπιστημίου Humboldt στο Βερολίνο μελέτησαν τις περιπτώσεις γυναικών που διαπίστωσαν ότι ήταν έγκυες μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνη τους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Ιουλίου του 1995 και της 30ης Ιουνίου του 1996, σε 19 μαιευτήρια της μητροπολιτικής περιοχής του Βερολίνου.

Συνολικά 62 γυναίκες, ανακάλυψαν ότι ήταν έγκυες μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τους, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο, τόσο τη μητέρα όσο και το έμβρυο, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σε 37 γυναίκες μάλιστα η εγκυμοσύνη έγινε αντιληπτή λίγο καιρό πριν τη γέννα, ενώ στις υπόλοιπες (25) η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , μετά την 20η εβδομάδα. Σε 12 περιπτώσεις οι γυναίκες συνειδητοποίησαν την εγκυμοσύνη τους, με την έναρξη των πόνων της γέννας.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι περιπτώσεις όπου οι γυναίκες δε γνωρίζουν ότι είναι έγκυες συμβαίνουν σε τριπλάσια συχνότητα από τις περιπτώσεις με τρίδυμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.