Δε γνωρίζουν ότι είναι έγκυες

Μία στις 475 γυναίκες δε γνωρίζει ότι είναι έγκυος μέχρι και την εικοστή εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα γερμανικής μελέτης που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Οι επιστήμονες από το τμήμα μαιευτικής του πανεπιστημίου Humboldt στο Βερολίνο μελέτησαν τις περιπτώσεις γυναικών που διαπίστωσαν ότι ήταν έγκυες μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνη τους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Ιουλίου του 1995 και της 30ης Ιουνίου του 1996, σε 19 μαιευτήρια της μητροπολιτικής περιοχής του Βερολίνου.

Συνολικά 62 γυναίκες, ανακάλυψαν ότι ήταν έγκυες μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τους, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο, τόσο τη μητέρα όσο και το έμβρυο, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Σε 37 γυναίκες μάλιστα η εγκυμοσύνη έγινε αντιληπτή λίγο καιρό πριν τη γέννα, ενώ στις υπόλοιπες (25) η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , μετά την 20η εβδομάδα. Σε 12 περιπτώσεις οι γυναίκες συνειδητοποίησαν την εγκυμοσύνη τους, με την έναρξη των πόνων της γέννας.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι περιπτώσεις όπου οι γυναίκες δε γνωρίζουν ότι είναι έγκυες συμβαίνουν σε τριπλάσια συχνότητα από τις περιπτώσεις με τρίδυμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση