εγκυμοσυνη με εμμηνο ρυση και ναυτια | ξηρο φατνιο | στρυχνίνη δηλητηριο | πιροπλασμωση | ακροαστικα ευρηματα

Το γέλιο νικάει τον πόνο στα παιδιάΤο γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, ιδίως για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν χρόνιες επώδυνες καταστάσεις, καθώς τα βοηθά να ηρεμούν και να αποδέχονται την κατάσταση τους, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ και στην Μ. Βρετανία.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το χιούμορ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει το αίσθημα του πόνου σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, AIDS, διαβήτη ή πρόκειται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση κάποιου οργάνου.

Στις μελέτες πήραν μέρος γιατροί, άνθρωποι από τον χώρο της ψυχαγωγίας και ψυχολόγοι. Για τη διασκέδαση των παιδιών χρησιμοποιήθηκαν είτε χιουμοριστικά βίντεο, είτε «γιατροί κλόουν». Επρόκειτο για ειδικά εκπαιδευμένους καλλιτέχνες που πήγαιναν στα δωμάτια των παιδιών και τα διασκέδαζαν, το καθένα προσωπικά. Οι δέκα γιατροί κλόουν επισκέπτονται συνολικά 30.000 παιδιά κάθε χρόνο είτε στα σπίτια τους είτε σε νοσοκομεία, στην Μ. Βρετανία.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα βίντεο και οι καλλιτέχνες ηρεμούν τα παιδιά, γεγονός που αποδεικνύεται και από μετρήσεις διαφόρων ορμονών που συνδέονται με το στρες, στο σάλιο, αλλά όπως διαπιστώθηκε μείωναν και τον βαθμό αναισθησίας που απαιτείτο σε διάφορες επώδυνες επεμβάσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.